• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: Μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ ζητούν αλλαγή της νομοθεσίας για να παντρεύονται και να τεκνοθετούν, vid

Θεσσαλονίκη: Μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ ζητούν αλλαγή της νομοθεσίας για να παντρεύονται και να τεκνοθετούν, vid

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και της συνέλευσης γυναικών 8 Μάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσφοβίας, στη Νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα κρατώντας πολύχρωμες σημαίες και πανό, διεκδικούν την επέκταση και κατοχύρωση του δικαιώματος στο γάμο και την παιδοθεσία για όλα τα άτομα ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας, καθώς και την αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά τα τρανς άτομα για την αλλαγή φύλου των ατόμων με απλή αίτηση στο ληξιαρχείο.

“Πως θα ένιωθες αν δεν αναγνωριζόσουν ως γονέας από το ελληνικό κράτος; Πως θα ένιωθες αν δεν ορίζεις εσύ ποτέ θα διαλυθεί ο γάμος σου;” είναι μερικές από τις ερωτήσεις που αναγράφουν τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ + στα πανό τους.

“Έχουμε δώσει σαν αιχμή 3 συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και στην παιδοθεσία. Εμείς από την πλευρά μας σαν γυναίκες έχουμε δεχθεί πάρα πολλές διακρίσεις και από αυτή την πλευρά δεν μπορούμε να δεχόμαστε διακρίσεις για τους άλλους. Έτσι συμπαραστεκόμαστε σήμερα στις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας” δήλωσε η Γιάννα Γαϊτάνη μέλος της συνέλευσης γυναικών 8 Μάρτη.

THESTIVAL