• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα τρία ΝΕΑ μέτρα στα σχολεία! Έτσι ανοίγουν στις 11 Γενάρη

Τα τρία ΝΕΑ μέτρα στα σχολεία! Έτσι ανοίγουν στις 11 Γενάρη

sxoleia_periorismos
Όλο και περισσότερος περιορισμός στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών...

Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν σήμερα, με την συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και οι εισηγήσεις τους θα κρίνουν και τις τελικές αποφάσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ωστόσο να έχει δηλώσει πως θεωρεί βέβαιο πως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου.

Στην κυβέρνηση πάντως θέλουν να αρχίσουν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία, σταδιακά σε όλες τις βαθμίδες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη μελετήσει τα μέτρα περιορισμού που θα παρθούν, τα οποία θα οριστικοποιηθούν κατά την διάρκεια της σύσκεψης της υπουργού Παιδείας με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν να είναι τρία:

  • H διεξαγωγή στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας.
  • Η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρότερων ηλικιακά μαθητών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός παιδιών και γονέων.
  • Τα μεγαλύτερης διάρκειας διαλείμματα προκειμένου να υπάρχει χρόνος να αερίζονται καλύτερα οι αίθουσες πριν την επιστροφή των μαθητών μέσα σε αυτές.

Πέραν τούτου, θα ισχύσουν κανονικά και τα μέτρα που ίσχυαν πριν το κλείσιμο των σχολείων, όπως η συνεχής χρήση μάσκας και αντισηπτικών, η ύπαρξη και χρήση ατομικών παγουριών με νερό αλλά και το «κλείσιμο» τάξεων ή ακόμα και ολόκληρης της σχολικής μονάδας στην περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

ΦΩΤΟ eurokinissi