ΣΟΚ στις ΗΠΑ! Μαζικές απολύσεις στην Πολεμική Αεροπορία λόγω άρνησης του εμβολίου

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ απέλυσε 27 άτομα επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για την COVID-19.

Οι αρχές είχαν δώσει χρονικό περιθώριο στους ένστολους έως τις 2 Νοεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους, με χιλιάδες αξιωματικούς να αρνούνται ή να αιτούνται να εξαιρεθούν από την υποχρεωτικότητα.

Έτσι, χθες η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Αν Στέφανεκ, ανακοίνωσε την απόλυση των πρώτων 27 αεροπόρων για λόγους που αφορούν το εμβόλιο.

Τόνισε, μάλιστα, ότι και τα 27 άτομα ήταν νεοσύλλεκτοι που είχαν ενταχθεί πρόσφατα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως ανέφερε, κανένας από τους 27 αεροπόρους δεν ζήτησε εξαίρεση για ιατρικούς, διοικητικούς ή θρησκευτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από την υπηρεσία για ανυπακοή.

Αξιωματούχοι από άλλες υπηρεσίες, πάντως, δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής μόνο η Πολεμική Αεροπορία έχει προχωρήσει τόσο μακριά στη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό και είναι η μοναδική που έχει απολύσει άτομα λόγω άρνησης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 1.000 μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν αρνηθεί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ενώ περισσότερα από 4.700 άτομα ζητούν εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, πάντως, πάνω από το 97% της των ενεργών μελών της υπηρεσίας είχαν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, παρόλο που η Πολεμική Αεροπορία δεν αποκαλύπτει τη μορφή της απόλυσης που υφίσταται σε κάθε στέλεχος, η νομοθεσία που έχει επεξεργαστεί το Κογκρέσο δεν επιτρέπει την απόδοση τιμών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της αποστράτευσης.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί