• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σεξουαλική αγωγή στα σχολεία! Μοριοδοτούνται όσοι εκπαιδευτικοί μάθουν να την διδάσκουν

Σεξουαλική αγωγή στα σχολεία! Μοριοδοτούνται όσοι εκπαιδευτικοί μάθουν να την διδάσκουν

Δίνεται κίνητρο σε δασκάλους για να επισκεφτούν σεμινάρια – Νέα εποχή στην εκπαίδευση…

Νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο με ανοικτές αιτήσεις από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί σε όλα τα σχολεία, έπειτα από τις ανακοινώσεις τη κυβέρνησης.

Με άλλα λόγια, δίνεται κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να το επισκεφτούν.

Όπως αναφέρεται, «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανταποκρινόμενο στην εκτόξευση της ζήτησης που παρουσιάστηκε μετά από την εισαγωγή του μαθήματος στα σχολεία θα υλοποιήσει το εξ αποστάσεως σεμινάριο για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής.

Το σεμινάριο μοριοδοτεί με 2 μόρια για διορισμούς και προσλήψεις καθώς και με 0,5 μόρια τα στελέχη εκπαίδευσης».

Μέχρι τις 10 Μαΐου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δηλώνουν ενδιαφέρον για το σεμινάριο πάνω στην σεξουαλική αγωγή, το οποίο θα τους μοριοδοτεί για διορισμούς και προσλήψεις, στους πίνακες και στον ΑΣΕΠ.

Διδακτικές Ενότητες

  • Νέο Σχολείο-Εκπαιδευτικό έργο
  • Σεξουαλική αγωγή/ Ευρωπαϊκές Πρακτικές – Προγράμματα
  • Απαραίτητες γνώσεις εκπαιδευτικών για το σχεδιασμό του μαθήματος της Σ.Α.
  • Φύλο – Σεξουαλικότητα – Κοινωνία
  • Εικόνες του σώματος και σεξουαλικότητα στο λαϊκό παραμύθι και στην τέχνη – Εκπαιδευτικές εφαρμογές
  • Έμφυλες ταυτότητες – Σεξουαλικότητα – Θρησκεία
  • Ζητήματα σεξουαλικότητας στην εφηβεία και η  διαχείρισή τους
  • Τα δικαιώματα των παιδιών και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην προστασία από την κακοποίηση

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε φέτος σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, μεταξύ αυτών η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ 2018

Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά.

φωτο eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.