• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΣΕΙΣΜΟΣ»! Όχι της Γερμανίας στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65!

«ΣΕΙΣΜΟΣ»! Όχι της Γερμανίας στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65!

Είχαν προηγηθεί ύποπτα δημοσιεύματα προ ημερών στον γερμανικό τύπο για την αναποτελεσματικότητα του εμβολίου!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των ειδικών στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγο ανακοινώθηκε η άρνηση των υγειονομικών αρχών της χώρας να χορηγήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής εμβολίων του Ινστιτούτου Robert Koch, της κύριας υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γερμανίας, σημειώνεται ρητά ότι:

«Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προς το παρόν, για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός άνω των 65 ετών. Το εμβόλιο της AstraZeneca, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει με τα εμβόλια mRNA, θα πρέπει να χορηγείται σε ανθρώπους ηλικίας 18-64 ετών».

Μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρούνται τα δημοσιεύματα κορυφαίων γερμανικών εφημερίδων, που σε ρεπορτάζ τους αμφισβητούσαν την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου στους ηλικιωμένους.

Χαρακτηριστικά οι εφημερίδες Bild και Handelsblatt σε ρεπορτάζ τους ανέφεραν πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους ηλικιωμένους μετά βίας αγγίζει το 8%, κάτι που είχε διαψεύσει η AstraZeneca (Δείτε ΕΔΩ).

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στον «πόλεμο» των τελευταίων 24ωρων που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην φαρμακευτική εταιρεία-κολοσσό και την Ε.Ε. για τις χορηγούμενες δόσεις των εμβολίων.