Οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου τεχνολογίας mRNA χορηγούνται σε ανθρώπους άνω των 65 ετών στη Σουηδία με την προοπτική να επεκταθούν, συν τω χρόνω, και σε άλλες ομάδες και να πειστεί μια ευμεγέθης ομάδα ανεμβολίαστων να εμβολιαστεί.
“Είμαστε αντιμέτωποι με έναν αβέβαιο χειμώνα”, είπε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν. “Μπορείτε να συνεισφέρετε μένοντας σπίτι σας αν είστε άρρωστοι ή κάνοντας το εμβόλιο αν δεν το έχετε ακόμη κάνει και κάνοντας την ενισχυτική δόση όταν θα σας επιτραπεί”, συνέχισε.
Δεν ανακοινώθηκε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η υπηρεσία υγείας της Σουηδίας έχει ανακοινώσει ότι οι αναμνηστικές δόσεις μπορούν να χορηγούνται έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση και ότι θα προηγηθεί ο εμβολιασμός όσων είναι 50 ετών και άνω και των ευάλωτων ομάδων προτού η σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού γίνει για όλους τους Σουηδούς άνω των 18 ετών.
Όπως είπε η Χάλενγκρεν, οι αρχές υγείας είναι επίσης επιφορτισμένες με την προετοιμασία των πιθανών επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού μετά την εισαγωγή των εμβολιαστικών πάσων στη χώρα που θα απαιτούνται για εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερα από 100 άτομα από τον ερχόμενο μήνα.
Η Σουηδία κατήργησε σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της πανδημίας στις αρχές του χρόνου καθώς εμβολιάστηκε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμενε υπό έλεγχο.
Σε αντίθεση με πολλούς από τους ευρωπαίους γείτονές της η σκανδιναβική αυτή χώρα δεν έχει μέχρι στιγμής καταγράψει ένα νέο κύμα μολύνσεων και οι νοσηλείες παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, αλλά υπάρχουν διάφορες ενδείξεις ότι η πανδημία ανοίγει και πάλι βήμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτή η διαμαρτυρία των «κλιματικών βάνδαλων» δεν είχε τόσο καλή κατάληξη, vid
- Ρωσική επίθεση σχεδόν σε ολόκληρη την γραμμή του μετώπου
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Το Ουκρανονάτο επιχείρησε να πλήξει με δεκάδες drones την κατοικία του Πούτιν!
- ΑΑΔΕ: Ποιές ψηφιακές πλατφόρμες βάζουν «λουκέτο» για την Πρωτοχρονιά
- Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα μπορούσε να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής του
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια









