«Πετροβολούν» τα ΜΜΕ καθηγήτρια της Λέσβου, η οποία αρνείται να φορέσει μάσκα στο σχολείο, επειδή, όπως εξηγεί η ίδια παθαίνει κρίσεις πανικού.
«Πολλοί άνθρωποι γύρω μου, έχουν πρόβλημα, δυσφορούν με τη μάσκα, αλλά κι εγώ προσωπικά, με έπιανε κρίση πανικού κάθε φορά που την φορούσα. Ειδικά στην ιδέα ότι θα πρέπει να κάνω με αυτό τον τρόπο μάθημα. Φορώ τη μάσκα αλλά πάντα, όσο την ανέχομαι.
Δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν να παθαίνω κρίση πανικού μέσα στην τάξη, να μην μπορώ να μιλήσω. Τα παιδιά δεν τα πίεσα ποτέ, μπήκα μέσα στην τάξη και τα είδα όλα τρομοκρατημένα και τους λέω «παιδιά, υπάρχουν κάποιοι που δεν την ανέχονται;». Μου είπαν πάρα πολλά παιδιά δεν την ανέχονται. «Εγώ παιδιά δεν μπορώ», λέω «να κάνω τον χωροφύλακα. Όποιος δεν μπορεί…».»
Η καθηγήτρια αναφέρει πως ο κορωνοϊός υπάρχει. Θεωρεί, ωστόσο ότι η υπερβολή στα μέτρα που εφαρμόζονται:
«Δεν λέω ότι δεν υπάρχει, απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει γίνει άλλη διαχείριση, δεν πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικός, ώστε να λαμβάνονται τόσο τρομοκρατικά μέτρα. Δεν πιστεύω ότι η μεταδοτικότητα είναι τέτοια που, αν εγώ αισθάνομαι υγιής, θα μπορώ να το μετανιώσω. Αν φοβόμαστε γι’ αυτό, θα πρέπει σε όλη μας τη ζωή να τηρούμε αυτά τα μέτρα. Δηλαδή, θα είμαστε σε όλη μας τη ζωή κλεισμένοι στο σπίτι; Είχαμε κι άλλες φορές επιδημίες. Αλλά, πολύ πιο θανάσιμες. Αυτή δεν είναι τόσο θανάσιμη.»
Η καθηγήτρια επιμένει ότι η στάση της είναι η σωστή, επικαλούμενη λόγους υγείας:
«Αυτό που νιώθουμε είναι οι απειλές. Δεν νοιώθουμε ότι κινδυνεύουμε από τον ιό. Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε αν δεν υπακούσουμε. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό όμως. Στον συνάνθρωπό σου, όταν δεν αισθάνεται καλά, του προσφέρεις ένα ποτήρι νερό. Δεν του λες «δεν υπακούς επειδή παθαίνεις κρίσεις πανικού». Αυτό είναι τρελό! Την φορώ, όποτε όμως, αισθάνομαι δυσφορία, την κατεβάζω.»
Όπως υποστηρίζει η δασκάλα, το θέμα δεν έχει φτάσει στον εισαγγελέα, ενώ έχει ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ που έληξε με μια απλή επίπληξη:
«Ακριβώς επειδή είχα κρατήσει αυτήν τη στάση, με είχαν βάλει στο μάτι. Άνθρωποι, που οι ίδιοι, όποτε βρίσκουν ευκαιρία, δεν την φοράνε. Ή επιτρέπουν στους συνεργάτες τους να μην την φοράνε και τους έχω δει. Με θεωρούν αρνήτρια, όχι επειδή δεν την φορώ, αλλά επειδή την αφήνω να πέσει κάτω από τη μύτη, για να παίρνω μία ανάσα. Και τους λέω «απλά μου έπεσε κάτω από τη μύτη! Μη φωνάζετε!». Ουρλιάζουν απέναντί μου.»
Δείτε τι δηλώνει η ίδια η δασκάλα:
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ξερόκρυο» στη Μακεδονία: Πού έδωσε -9 το θερμόμετρο – Πάνω από 140 κλήσεις για πτώσεις δέντρων
- Η φράση του Τραμπ με την οποία ο Ζελένσκι γέλασε ειρωνικά, vid
- Σφοδρές πλημμύρες σαρώνουν τη νότια Ισπανία και “ξυπνούν” μνήμες του 2024 – Τουλάχιστον ένας νεκρός, vid
- Θεσσαλονίκη: Απεγκλωβίστηκε το ζευγάρι των ηλικιωμένων μετά την πυρκαγιά στο διαμέρισμα τους στην Τούμπα
- Τι είδε η κυβέρνηση στους αγρότες και θέλει προφανώς να το αξιοποιήσει
- Μία «χούφτα» φιλοουκρανών συγκεντρώθηκε στο Μαϊάμι για τον Ζελένσκι, vid
- Συναγερμός στην Τουρκία: Τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί σε μάχη με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
- Εκτροχιασμός επιβατικού συρμού στο Μεξικό: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 98 τραυματίες, vid
- Οι θαυμαστές του Ρονάλντο τον περικύκλωσαν φτάνοντας στα βραβεία Globe Soccer! vid
- Τέλος της πολιτικής κρίσης στο Κόσοβο – Ποιός κέρδισε τις εκλογές









