• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ούτε διπλή μάσκα, ούτε υφασμάτινη: Αυτή θα σου λέει πότε θα αναπνέεις χωρίς αυτήν – ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε διπλή μάσκα, ούτε υφασμάτινη: Αυτή θα σου λέει πότε θα αναπνέεις χωρίς αυτήν – ΒΙΝΤΕΟ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την προτείνει για όλους τους ανθρώπους…

Πολύς ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τη χρήση της υφασμάτινης μάσκας και της αποτελεσματικότητάς της, σε ό,τι αφορά την προφύλαξη που προσφέρει από τα «επικίνδυνα σταγονίδια» του κορωνοϊού. Η επιστημονική κοινότητα αναφέρει ότι είναι επαρκής, όμως είναι πολλοί αυτοί που συστήνουν την διπλή μάσκα για ακόμα μεγαλύτερη προφύλαξη.

Έτσι, και η ελληνική επιτροπή των λοιμωξιολόγων προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε σύσταση για την χρήση διπλής μάσκας κυρίως σε κλειστούς χώρους, σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ωστόσο, οι αντικρουόμενες αλλά και αλλοπρόσαλλες απόψεις των «ειδικών» του Κράτους έχουν εξοργίσει τους πολίτες.

Ως εκ τούτου την «λύση» έρχεται να δώσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Σε ανάρτηση του στα social media παρουσιάζει την «έξυπνη μάσκα» που σε ειδοποιεί πότε να την πλύνεις αλλά και όταν δεν την φοράς σωστά.

Και τώρα το καλύτερο: Μετρά τον ρυθμό της αναπνοής, προκειμένου να εντοπίσει αν έχει συγκεντρωθεί πολύ διοξείδιο του άνθρακα μέσα από αυτήν και τότε σου λέει πότε να πάρεις φρέσκια αναπνοή.

Αν ξεχάσεις να την φορέσεις, τότε σε ειδοποιεί με συναγερμό, μέσω ενός «έξυπνου» αισθητήρα στο κινητό σου.

Η μάσκα είναι φυσικά «βιώσιμη», φτιαγμένη από ανακυκλώσιμα υλικά και, όπως υποστηρίζει το WEF, πρέπει να την φοράμε, προκειμένου να μην χρησιμοποιούμε τις μάσκες μίας… χρήσης που μολύνουν το περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο: