Ομολογία-ΦΩΤΙΑ για ΛΗΓΜΕΝΑ εμβόλια! Για αυτό βιάζονται να ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΝ τα πλουσιότερα κράτη

Χτυπάνε «καμπανάκια»! Δεν ξέρουν τι να κάνουν τα εμβόλια που παρήγγειλαν!

Σε μία πολύ καλά στημένη πρόφαση για να ξεστοκάρουν εμβόλια που έληξαν ή ετοιμάζονται να λήξουν φαίνεται πως εξελίσσεται η πρωτοβουλία των πλουσιότερων χωρών να δωρίσουν μαζικά δόσεις στις φτωχότερες χώρες.

Κυρίως κράτη της Ε.Ε. αλλά και οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται τον μηχανισμό COVAX για να κάνουν παχυλές δωρεές εμβολίων σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Η χώρα μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, η τελευταία δωρεά της οποίας μάλιστα λίγο έλειψε να αγγίξει το 1 εκατομμύριο δόσεις (!!!).

Μάλιστα οι συνολικές δωρεές της κυρίως σε κράτη της Αφρικής και των Βαλκανίων ξεπερνούν τις 3 εκατομμύρια δόσεις σε μερικούς μήνες (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ως εδώ όλα καλά. Ωστόσο όπως κάθε “παραμύθι”, έτσι και αυτό έχει τον…”δράκο” του.

Οι φτωχότερες χώρες του κόσμου απέρριψαν τον περασμένο μήνα περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού που τους είχαν διανεμηθεί στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος COVAX, κυρίως επειδή επρόκειτο να λήξουν σύντομα, δήλωσε σήμερα μια αξιωματούχος της UNICEF.

Πάνω από 100 εκατομμύρια εμβόλια απορρίφθηκαν μόνο μέσα στον Δεκέμβριο“, είπε η Ετλίβα Λαντιγί, η διευθύντρια του τμήματος προμηθειών της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ μιλώντας προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως η ίδια διευκρίνισε, ο κυριότερος λόγος της απόρριψής τους ήταν ότι οι προμήθειες αυτές είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης.

Οι φτωχότερες χώρες έχουν επίσης υποχρεωθεί να καθυστερήσουν τις παραλαβές επειδή δεν διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις φύλαξης, περιλαμβανομένης της έλλειψης ψυγείων για τη φύλαξη των εμβολίων, σημείωσε η ίδια.

(φωτο:photo screenshot)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί