ίσως κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου, λόγω των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την πανδημία.
Οι Γάλλοι μαθητές κατά παράδοση έχουν δύο εβδομάδες διακοπές τον Φεβρουάριο (σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με την περιοχή), αρχής γενομένης από τις 6 Φεβρουαρίου.
«Πιθανότατα θα χρειαστεί μια νέα καραντίνα. Το αν θα είναι πολύ αυστηρή, όπως του Μαρτίου, ή πιο χαλαρή, όπως εκείνη του Νοεμβρίου, είναι πολιτική απόφαση», είπε ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.
Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στη Γαλλία 18.436 νέα κρούσματα της Covid-19 και 72 θάνατοι, πολύ λιγότεροι από τους 230 του Σαββάτου. Αυξήθηκαν όμως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, κατά 493 και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ, κατά 69. Οι αριθμοί αυτοί συνιστούν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα μέσα Νοεμβρίου. Συνολικά, σήμερα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία 26.393 άνθρωποι και στις ΜΕΘ 2.965.
«Αν δεν αυστηροποιήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση από τα μέσα Μαρτίου. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, οι πολιτικοί πρέπει να αποφασίσουν», τόνισε ο Ντελφρεσί. Επισήμανε επίσης ότι θα ήταν λογικό το νέο λοκντάουν να συμπέσει με τις σχολικές διακοπές, οι οποίες θα μπορούσαν να παραταθούν κατά μία εβδομάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Στη Λιθουανία το χριστουγεννιάτικο τρένο είναι βγαλμένο από παραμύθι, vid
- Ρωσικός πύραυλος Iskander φέρεται να χτύπησε τουρκικών συμφερόντων πλοίο – Ανακοίνωση έβγαλε η Τουρκία
- Αθήνα: Συνελήφθη 20χρονος που κατείχε και μετέφερε καλάσνικοφ – Τον “τσάκωσαν” όταν έβγαινε από λεωφορείο
- Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες
- Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους αλιείς της Μαγνησίας
- Φάμελλος σε Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή στο Eurogroup αλλά θα κριθείτε από τις πολιτικές σας»
- Ημαθία: Καταβολή ενισχύσεων de minimis 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με το ανατριχιαστικό εύρημα: Ανακάλυψαν αγχόνη του 16ου αιώνα και ομαδικούς τάφους
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία: Αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση









