• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλα τρέχουν! Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Όλα τρέχουν! Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Από τη θεωρία στην πράξη σε χρόνο ρεκόρ!

Πρώτη και καλύτερη η Ελλάδα φέρνει με πρόταση Μητσοτάκη το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Τα ζητήματα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Υγείας Στεφάν Kερμέκερ.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι:

«Τα ζητήματα τα οποία εγείρονται σ’ αυτή την επιστολή μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών-μελών.

Αναμένονται τα αποτελέσματα στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης και θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε και να απαντήσουμε στην επιστολή που λάβαμε από τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι «είμαστε στη διαδικασίας ανάλυσης του περιεχομένου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην οποία ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Την επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη».

Θυμίζουμε πως για την συγκεκριμένη πρόταση-«βόμβα» του Έλληνα πρωθυπουργού είχε γράψει η “Politico” (Δείτε ΕΔΩ), ωστόσο φαίνεται πως σε ελάχιστο χρόνο παίρνει «σάρκα και οστά».