Οι ΣΚΙΕΣ των ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ στην Ουκρανία: Αυτό προτείνουν ΑΝΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥ, vid

Ταυτόχρονα με την δημιουργία πολεμικού κλίματος, έστειλαν ΦΙΡΜΑΝΙ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης μέσω πασίγνωστου διεθνιστή ιστορικού...

Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν πως το πρωϊνό επεισόδιο με τους βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας ενδεχομένως προέρχεται από δυνάμεις που δεν ελέγχει καν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δείχνοντας προφανώς πως οι διεθνιστικές δυνάμεις προκαλούν κλιμάκωση στην περιοχή και όπως θα δείτε στην συνέχεια, ταυτόχρονα προτείνουν εναλλακτική λύση!

Η Μόσχα απορρίπτει επίσης τις κατηγορίες που διατυπώνονται κατά της Ρωσίας στην αμερικανική απάντηση (στις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας) ότι «κατέλαβε την Κριμαία», τονίζοντας ότι «στο 2014 στο Κίεβο έγινε κρατικό πραξικόπημα» και πως το ζήτημα της Κριμαίας έχει κλείσει.

Αναφερόμενη δε στο ζήτημα της δυνητικής ένταξης της Ουκρανίας στο NATO, η Μόσχα δηλώνει στην απάντηση της ότι «σε περίπτωση που η Ουκρανία ενταχθεί στο NATO θα δημιουργηθεί μια πραγματική απειλή, βάσει της οποίας το Κίεβο θα επιχειρήσει με στρατιωτικά μέσα να πάρει πίσω την Κριμαία, να εμπλέξει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, με βάση το άρθρο 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, σε μια απευθείας ένοπλη σύγκρουση με την Ρωσία με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται».

Το Κρεμλίνο προτείνει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία τα εξής βήματα: να αναγκασθεί το Κίεβο να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων, να διακοπούν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, να αποσυρθούν όλοι οι δυτικοί στρατιωτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές, να μην συμμετέχουν οι χώρες του NATO σε κοινές ασκήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, και να αποσυρθούν εκτός του ουκρανικού εδάφους όλα τα ξένα όπλα που είχαν προηγουμένως παραδοθεί στο Κίεβο.

Οι διεθνιστές των ΗΠΑ επιμένουν να κατηγορούν την Μόσχα για επικείμενη εισβολή! Δείτε πως προπαγανδίζει ο ΥΠΕΞ του Βαθέος Κράτους της Ουάσινγκτον, Άντονι Μπλίνκεν, κατονομάζοντας ακόμα και σενάρια δήθεν ρωσικής εισβολής, τα οποία δεν αποκλείεται να συνιστούν σχέδια των ίδιων των διεθνιστών!

Πραγματικά απίστευτο:

Παράλληλα, όμως, δουλεύουν και σε άλλα επίπεδα, δείχνοντας την εναλλακτική, προκειμένου να μην πάει ο πλανήτης σε σύρραξη λόγω της «κακής Ρωσίας»!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ

Με άρθρο γνώμης στο Economist, ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι, ο οποίος έχει στρατολογηθεί για να γυρνάει όλον τον κόσμο και να παρουσιάζει την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (είχε συνομιλήσει δημόσια και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) εξηγεί τους λόγους που στην Ουκρανία, όπως λέει, διακυβεύεται η πορεία της ανθρώπινης ιστορίας.

«Για να απολαύσουμε την ειρήνη, πρέπει σχεδόν όλοι να κάνουμε σωστές επιλογές», αναφέρει και συνεχίζει:

«Η τεχνολογία, η οικονομία και ο πολιτισμός συνεχίζουν να αλλάζουν. Η άνοδος των κυβερνοόπλων, των οικονομιών που καθοδηγούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη και των νέων μιλιταριστικών πολιτισμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα εποχή πολέμων, χειρότερη από οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν. Για να απολαύσουμε την ειρήνη, πρέπει σχεδόν όλοι να κάνουμε σωστές επιλογές (σ.σ. να επιλέξει ο πλανήτης και φυσικά η Ρωσία την Μεγάλη Επανεκκίνηση). Αντίθετα, μια κακή επιλογή από μία μόνο πλευρά μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ρωσική απειλή για εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να ανησυχεί τους πάντες στην Γη (σ.σ. μέσω του Economist αναμεταδίδουν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης ως ΚΙΝΔΥΝΟ την Ρωσία και ως εναλλακτική ειρήνης, την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ).

(…)

Η επιστροφή στην ζούγκλα θα υπονόμευε επίσης την παγκόσμια συνεργασία σε προβλήματα όπως η πρόληψη της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής (σ.σ. Αυτό πλέον έχει καταρριφθεί – ΕΔΩ) ή η ρύθμιση ανατρεπτικών τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η γενετική μηχανική (σ.σ. Αυτό θέλουν να φέρουν παντού). Δεν είναι εύκολο να συνεργάζεσαι με χώρες που ετοιμάζονται να σε εξοντώσουν. Και καθώς, τόσο η κλιματική αλλαγή, όσο και η κούρσα των εξοπλισμών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επιταχύνονται, η απειλή των ένοπλων συγκρούσεων θα αυξηθεί περαιτέρω, κλείνοντας έναν φαύλο κύκλο που μπορεί κάλλιστα να στοιχειώσει το είδος μας.

(…)

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Ουκρανία. Αλλά ως ιστορικός πιστεύω στην δυνατότητα αλλαγής. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για αφέλεια – αλλά για ρεαλισμό. Η μόνη σταθερά της ανθρώπινης ιστορίας είναι η αλλαγή (σ.σ. Την οποία αλλαγή θα φέρουν εκείνοι που έχουν επιφέρει όλες τις αλλαγές μέχρι σήμερα, όλες προς το χειρότερο). Και αυτό είναι κάτι που ίσως μπορούμε να μάθουμε από τους Ουκρανούς. Για πολλές γενιές, οι Ουκρανοί γνώρισαν μόνο τυραννία και βία. Υπέμειναν δύο αιώνες τσαρικής απολυταρχίας (η οποία τελικά κατέρρευσε εν μέσω του κατακλυσμού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου). Μια σύντομη απόπειρα ανεξαρτησίας συνετρίβη γρήγορα από τον Κόκκινο Στρατό που επανέφερε τη ρωσική κυριαρχία. Στην συνέχεια οι Ουκρανοί έζησαν τον τρομερό ανθρωπογενή Γολοντόμορ [ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας (1932-1933)], τη σταλινική τρομοκρατία, τη ναζιστική κατοχή και δεκαετίες ψυχοφθόρου κομμουνιστικής δικτατορίας. Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, η ιστορία φαινόταν να εγγυάται ότι οι Ουκρανοί θα ακολουθούσαν και πάλι τον δρόμο της βάναυσης τυραννίας – άλλωστε, τι άλλο ήξεραν;

Αυτοί όμως επέλεξαν διαφορετικά. Παρά την ιστορία, παρά την εξοντωτική φτώχεια και παρά τα φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια, οι Ουκρανοί εγκαθίδρυσαν δημοκρατικό πολίτευμα. Στην Ουκρανία, σε αντίθεση με την Ρωσία και την Λευκορωσία, οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης αντικατέστησαν επανειλημμένα τους κατεστημένους (σ.σ. Οι διεθνιστές και φιλοναζιστές έριξαν τους νομίμως εκλεγμένους κυβερνητικούς αντιπροσώπους της χώρας). Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απειλή της απολυταρχίας το 2004 και το 2013, οι Ουκρανοί εξεγέρθηκαν δύο φορές για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Η δημοκρατία τους είναι νέα. Το ίδιο και η “νέα ειρήνη” (σ.σ. ΙΔΟΥ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙ). Και οι δύο είναι εύθραυστες και μπορεί να μην διαρκέσουν για πολύ. Αλλά και οι δύο είναι πιθανές, και μπορούν να αποκτήσουν βαθιές ρίζες. Κάθε τι παλιό ήταν κάποτε νέο. Όλα τελικά είναι θέμα επιλογής.

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί