Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε για μια πιθανή εντολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 αυξάνονται στη χώρα.
Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η χρήση μάσκας δεν είναι «πολιτική δήλωση, είναι πατριωτικό καθήκον» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικονωνίας με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς κυβερνήτες.
Ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία είπε επίσης πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις Πολιτείες ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
“Νομίζω πως (οι Αμερικανοί) είναι μάρτυρες μιας απίστευτης ανευθυνότητας, αδιανόητα επιβλαβή μηνύματα στέλνονται στον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας”, δήλωσε ο Μπάιντεν, σχολιάζοντας παράλληλα τους δικαστικούς αγώνες από το επιτελείο του Τραμπ στις Πολιτείες-«κλειδιά».
Πριν μόλις μία βδομάδα εξάλλου, ο Τζ.Μπάιντεν είχε προετοιμάσει εκατομμύρια Αμερικανούς για αυτά που θα εφαρμόσει σχετικά με τον κορωνοϊό αν και εφόσον αποδειχθεί τελικά νικητής των φετινών εκλογών:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο