καθώς όπως γνωστοποίησε η γιαπωνέζικη αεροπορική εταιρία οι ανακοινώσεις της σε αεροσκάφη και αεροδρόμια από την 1η Οκτωβρίου θα γίνονται σε μια γλώσσα που θα είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά τα φύλα.
«Η JAL θα απαγορεύσει εκφράσεις που σχετίζονται με το φύλο» και θα χρησιμοποιεί ουδέτερους χαιρετισμούς όπως «καλημέρα» και «καλησπέρα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ανακοίνωση αφορά γλώσσες άλλες εκτός των γιαπωνέζικων, στα οποία το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται συνήθως σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι ήδη ουδέτερο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Σημειώνεται πως η Japan Airlines αποτελεί την πρώτη γιαπωνέζικη αεροπορική εταιρεία που προχωρά στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ενώ την ίδια ώρα η ANA Holdings, ανταγωνίστρια της, αναφέρει από την πλευρά της στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θέλει «να εξετάσει το θέμα με βάση τις απόψεις των πελατών της».
Η JAL τροποποίησε επίσης την πολιτική της προκειμένου τα ζευγάρια ίδιου φύλου να μπορούν να επωφελούνται από τις ίδιες προνομιακές τιμές που ισχύουν για τις οικογένειες.
Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται επίσημα στην Ιαπωνία, αλλά η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά προχωρήσει στην προστασία της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, η οποία ζητά εδώ και καιρό να αναγνωριστούν καλύτερα τα δικαιώματά της στη χώρα.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η αύρα του Τραμπ στην Ευρώπη! Και η Ουγγαρία τα βάζει ανοιχτά με την «πέμπτη φάλαγγα»
- Υπ. Παιδείας: Εμπλουτίζεται η Τράπεζα Θεμάτων με 210 νέα θέματα
- ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 6,2% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο του 2025 σε σχέση με πέρυσι
- Το Ιράν λέει ότι κατέθεσε “δίκαιη” πρόταση για να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων
- Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο – 32χρονος Πακιστανός επιτέθηκε με δρεπάνι σε ομοεθνή του
- Έκλεψαν σπάνιο αρχαίο βραχιόλι ανεκτίμητης αξίας από μουσείο της Αιγύπτου- Τρεις συλλήψεις
- Αυξάνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη – Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
- Ζαχαριάδης: Η ΝΔ, αντί να καλέσει τους γαλάζιους κλέφτες, κάλεσε δύο πεθαμένους να καταθέσουν στην Εξεταστική
- Τι δήλωσε ο Τσιάρας για τις πληρωμές των αγροτών
- Πάτρα: Σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 11,85% για τον Οργανισμό Λιμένος το α’ εξάμηνο του 2025
Κύρια Θέματα

















