• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με το χαμόγελο στα χείλη ο Bill Gates ομολογεί: «Θέλουμε εμβολιασμένο το 80% του πληθυσμού των περισσότερων χωρών» – ΒΙΝΤΕΟ

Με το χαμόγελο στα χείλη ο Bill Gates ομολογεί: «Θέλουμε εμβολιασμένο το 80% του πληθυσμού των περισσότερων χωρών» – ΒΙΝΤΕΟ

Στα τέλη του 2022 τοποθετεί ο Μπιλ Γκέιτς την «πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα» καθώς θα είναι διαθέσιμα ολοένα και περισσότερα εμβόλια για την Covid-19.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο SkyNews ο συνιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι με την επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας σε πλουσιότερες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, απελευθερώνονται δόσεις των εμβολίων για να μοιραστούν άλλες χώρες.

Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα περιοριστεί σε «πολύ μικρά νούμερα» μέχρι το τέλος του 2022.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν επιμένει πως ο πλανήτης θα επιστρέψει στην «πλήρη κανονιότητα» έως τα τέλη του 2022, όπως έχει πολλάκις δηλώσει παλιότερα, ο…μέγας «φιλάνθρωπος» δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτήματα αναφορικά με το πόσο ευρεία θα είναι η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα επωφεληθούν κάποιες από τις πλουσιότερες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία και ακόμη και φέτος το καλοκαίρι θα ανεβάσουν σε πολύ υψηλά νούμερα τα ποσοστά των εμβολιασμένω κι έτσι θα απελευθερωθούν δόσεις εμβολίων για να φθάσουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο στα τέλη του 2021 και το 2022. Και ναι μεν δεν έχουμε εκριζώσει τη νόσο αυτή, αλλά θα έχουμε καταφέρει να την περιορίσουμε σε πολύ μικρά νούμερα μέχρι τα τέλη του 2022.

Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλους τους μεγαλύτερους ανθρώπους και στις περισσότερες χώρες να έχουμε ποσοστά εμβολιασμών άνω του 80%», σημείωσε…χαμογελώντας και πάλι ο Μπιλ Γκέιτς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στον εμβολιασμό ΟΛΩΝ όσων είναι άνω των 60 ετών στις λεγόμενες ανατπυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής.

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ωστόσο ότι η προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες είναι «ύψιστη προτεραιότητα» κι εξέφρασε την ανησυχία του μήπως «ξεχαστεί ο εφιάλτης που βιώνουμε σήμερα, όπως είχε συμβεί και στον απόηχο του ξεσπάσματος του Έμπολα».

«Λόγω των καταστροφικών συνεπειών στην οικονομία, η γενιά αυτή θα θυμάται. Είναι σαφές ότι με την κατανόηση των παραλλαγών των ιών και του πόσο γρήγορα μπορούν να κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές, όταν επανεμφανιστεί ένα τέτοιο θέμα, θα είμαστε πολύ πιο έξυπνοι την επόμενη φορά. Δεν επενδύθηκαν αρκετά για την αντιμετώπιση τέτοιων κινδύνων. Ελπίζω, λοιπόν, να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να επενδύσουμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία».

(ΦΩΤΟ: Video screenshot)