συγχρονίζοντας την επίσκεψή του με αυτήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δήλωσε σήμερα ο καρδινάλιος της Κουρίας (της κυβέρνησης του Βατικανού).
“Ευχόμαστε το καλύτερο”, δήλωσε ο καρδινάλιος Πίτερ Τάρκσον, ο οποίος ηγείται του υπουργείου Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης, υπεύθυνου για περιβαλλοντικά θέματα στο Βατικανό.
“Ένα αίτημα συμμετοχής” εστάλη στον Πάπα, πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να μπορεί σε αυτό το στάδιο να “επιβεβαιωθεί μια συμμετοχή” του Φραγκίσκου.
Ο καρδινάλιος από την Γκάνα διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκλήθηκε επίσης από τους διοργανωτές της διάσκεψης της Γλασκόβης.
Αν ο Πατριάρχης ταξιδέψει στη Γλασκόβη, “θα θελήσουν να συγχρονίσουν τις ημερομηνίες και να προσπαθήσουν να είναι εκεί μαζί”, δήλωσε ο καρδινάλιος Τάρκσον σε συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη στο τέλος μιας χρονιάς εκδηλώσεων γύρω από την παπική εγκύκλιο για οικολογικά και κοινωνικά θέματα “Laudato si” που εκδόθηκε από τον Πάπα το 2015, τη χρονιά της Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ COP21.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Φραγκίσκος εγκαινίασε ένα επταετές πρόγραμμα της Εκκλησίας για να συνεχίσει να ενεργεί επί των θεμάτων που θέτει η εγκύκλιος “Laudato si”.
Προγραμματισμένη αρχικά τον Νοέμβριο του 2020, η διάσκεψη της Γλασκόβης, στην οποία θα μετάσχουν ηγέτες από 196 χώρες, ανώτατα στελέχη εταιριών και εμπειρογνώμονες, αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της Covid-19.
Οι όροι της συμμετοχής –με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά– αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης πρόσφατα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο εξέρχεται σταδιακά από την υγειονομική κρίση, κάτι που απέχει πολύ από το να συμβεί σε όλες τις χώρες. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε στα μέσα Μαΐου την πρόθεσή του να οργανώσει τη διάσκεψη με φυσική παρουσία.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό πριν από δέκα ημέρες, είπε επίσης ότι πιστεύει πως ο Πάπας θα παραστεί στη διάσκεψη για το κλίμα της Γλασκόβης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ βρίσκεται στο Ιράν, αλλά αποφεύγει δημόσιες εμφανίσεις, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τεχεράνη
- Αιθιοπία: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν “με φειδώ” τα καύσιμα
- Η Γαλλία διαψεύδει τον Τραμπ: «Δεν κλείσαμε τον εναέριο χώρο μας στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη»
- Ινδονησία: Με το δελτίο τα καύσιμα
- Απίστευτο! Είχε κοτόπουλα, κατσίκες και ερίφια στον 16ο όροφο κτιρίου
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ διαψεύδει τις πληροφορίες για πυρά πυραύλων εναντίον της Τουρκίας
- Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της σπουδαίας Μαρινέλλας
- Μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας ζητά η ΓΣΕΕ
- Πάνω από 480χιλ. αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί από το 2024 στην Ελλάδα
- Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ στη δίκη των Τεμπών









