• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κυβέρνηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: «Η ΕΜΑΚ ήταν το πρώτο βήμα» – Ποιοι ακολουθούν

Κυβέρνηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: «Η ΕΜΑΚ ήταν το πρώτο βήμα» – Ποιοι ακολουθούν

Αλλάζει η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων από Σεπτέμβριο.

Την έμμεση ομολογία ότι η ΕΜΑΚ ήταν η πρώτη «κρυάδα», ίσως δοκιμαστική, στο μέτωπο των υποχρεωτικών εμβολιασμών είχαμε νωρίτερα από την κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Η απόφαση για την ΕΜΑΚ είναι μια απόφαση που αφορά μια πολύ κρίσιμη υπηρεσία, μια κρίσιμη δομή του κράτους που αφορά την ασφάλεια. Είναι μια υπηρεσία από την οποία δεν μπορεί να λείψει κανείς από καμία βάρδια.

Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνει συζήτηση και για τους υγειονομικούς το Σεπτέμβριο και όχι ενώ βρισκόμαστε στη φάση της μάχης και των εμβολιασμών. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στην απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού της ΕΜΑΚ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα από τις αρχές του φθινοπώρου οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα αποκατάστασης, κλειστές δομές πρόνοιας και σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθούν με εμβολιασμό.

Αυτή η απόφαση μοιάζει ειλημμένη, παρά τα χαμηλά ποσοστά ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται τουλάχιστον ειδικοί και κυβέρνηση.

Σε πρώτο πλάνο παράλληλα βρίσκονται οι λεγόμενοι «μάχιμοι αστυνομικοί», δηλαδή εκείνοι που βγαίνουν στους δρόμους και διεξάγουν επιχειρήσεις καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.