• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις! Χαμός στην Ελλάδα με όσα αποφασίζονται παγκοσμίως

Κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις! Χαμός στην Ελλάδα με όσα αποφασίζονται παγκοσμίως

Πώς εξηγείται η τελευταία έντονη κινητικότητα στην χώρα μας...

 «Το Ίδρυμα Συμμαχίας Δημοκρατιών ιδρύθηκε για να ενώσει τις παγκόσμιες δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αυταρχισμό και στην Διάσκεψη Κορυφής της Δημοκρατίας της Κοπεγχάγης το 2021, ξεκίνησε τον Χάρτη της  Κοπεγχάγης.

Ο  συνασπισμός για μια κοινότητα δημοκρατίας για την παγκόσμια ασφάλεια (CWSC) προτείνει ένα μόνιμο φόρουμ ανοιχτό σε ηγέτες όλων των χωρών που έχουν δεσμευτεί για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Ο ΟΟΣΑ θα μπορούσε να είναι ο βραχίονας υλοποίησής του σε οικονομικά ζητήματα και το ΝΑΤΟ, το οποίο θα πρέπει να γίνει παγκόσμια στρατιωτική συμμαχία, σε θέματα ασφάλειας.

Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια κοινότητα με βάση το ευρωπαϊκό μοντέλο και να γίνει μία νήσος ελευθερίας, ειρήνης και ευημερίας σε έναν ταραχώδη κόσμο, προσελκύοντας μια ολοένα αυξανόμενη ένταξη (στην παγκόσμια αυτή κοινότητα)».

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, για την εκδήλωση «Πως θα ενωθούν οι Δημοκρατικές δυνάμεις του Πλανήτη», η οποία θα λάβει χώρα από το Ίδρυμα Συμμαχίας Δημοκρατιών σε συνεργασία με τον «Συνασπισμό για μια Κοινότητα Παγκόσμιας Ασφάλειας, έναν παγκόσμιο οργανισμός που υποστηρίζει μια κοινότητα δημοκρατιών για την προώθηση, ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ, της ελευθερίας, της ειρήνης και της ευημερίας, με την επόμενη εκδήλωση να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Η εν λόγω πρωτοβουλία δεν αφήνει αδιάφορη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο, όπως αναφέρεται σε μία από τις επίσημες ιστοσελίδες της, την «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ».

Όπως υποστηρίζουν οι «οπαδοί» του εγχειρήματος: «Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το ΝΑΤΟ έχουν την φιλοδοξία και την επιχειρησιακή ικανότητα, να προωθούν και να υπερασπίζονται την διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Το ΝΑΤΟ θέλει να ενισχύσει τις υπάρχουσες συνεργασίες και να δημιουργήσει νέες, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας-Ειρηνικού, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Η προσαρμογή του ΝΑΤΟ θα απαιτήσει […] ένα «ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας». (…) Η πρόταση του Συνασπισμού για μια Παγκόσμια Ασφάλεια της Κοινότητας μπορεί να κάνει αυτές τις φιλοδοξίες πραγματικότητα στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον».

Το εγχείρημα στηρίζεται και από την «Δημοκρατία Χωρίς Σύνορα» που μαζί με άλλες οργανώσεις, μεταξύ αυτών και του Τζορτζ Σόρος, προωθούν το αίτημα για παγκόσμιο κοινοβούλιο (ΕΔΩ).

Έτσι λοιπόν, μετά την απαίτηση για «Παγκόσμιο Κοινοβούλιο», ξεκινά η προσπάθεια ΕΝΩΣΗΣ όλων των δημοκρατικών ή αλλιώς «προοδευτικών» δυνάμεων, προκειμένου να έρθει παντού η αλλαγή της Μεγάλης Επανεκκίνησης (ΕΔΩ).

Ως εκ τούτου, όπως διαβάσατε στα άρθρα του el.gr, υπάρχει τεράστια πολιτική κινητικότητα και στην Ελλάδα, με τις διαφορές των κομμάτων να εξαλείφονται και το κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να αλλάζει εντελώς και απότομα πολιτική κατεύθυνση, προκειμένου να λάβει μέρος σε αυτό το αριστερόστροφο διεθνιστικό εγχείρημα (ΕΔΩ). Άμεσα υπήρξαν αντιδράσεις από τους καραμανλικούς (ΕΔΩ), καθώς οι εξελίξεις μοιάζουν και είναι, εκ των πραγμάτων, ραγδαίες.