Διαδηλωτές από την οργάνωση Renovate Switzerland κόλλησαν χρησιμοποιώντας κόλλα στο οδόστρωμα γύρω από τη βόρεια είσοδο της σήραγγας Γκόταρντ, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση.
Η σήραγγα αυτή είναι μια από τις βασικές διόδους που ενώνουν τη βόρεια Ελβετία με την Ιταλία και πέρασμα για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς νότον από τη βόρεια Ευρώπη.
Η αστυνομία εκλήθη στο σημείο και τελικά απομάκρυνε τους επτά διαδηλωτές, που κρατούσαν ένα πανό με το μήνυμα “renovate” (ανακαίνιση), ύστερα από την έναρξη της κινητοποίησης λίγο μετά τις 10 το πρωί.
«Το Renovate Switzerland επέστρεψε στους δρόμους», ανέφερε η οργάνωση μέσω Twitter. «Είναι μια έκκληση προς τους συμπολίτες μας. Ας απαιτήσουμε μαζί η ελβετική κυβέρνηση να κηρύξει τελικά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Κλίμα».
Η οργάνωση δήλωσε ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να πάρει στα σοβαρά την κλιματική αλλαγή και να ανακαινίσει τα κτίρια της χώρας έως το 2035.
Η θερμοκρασία στην Ελβετία αυξάνεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο του παγκόσμιου και οι παγετώνες λιώνουν με ταχείς ρυθμούς.
Ως απάντηση σε αυτό, η κυβέρνηση θέλει να επενδύσει 4,1 δισεκ. ελβετικά φράγκα για την ανακαίνιση κτιρίων, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μεταφορών και για άλλα μέτρα προκειμένου να μειώσει στο ήμισυ τις εκπομπές θερμοκηπίου έως το 2030 από τα επίπεδα του 1990.
Η Καρούνα Μπαμπάτζι, μια 19χρονη φοιτήτρια, δήλωσε ότι φοβόταν να πάρει μέρος στην κινητοποίηση, αλλά ένιωσε την υποχρέωση να δράσει. «Το κάνω διότι είμαι τρομοκρατημένη και θυμωμένη που η γενιά μου καταδικάζεται σε θάνατο», δήλωσε.
Η αστυνομία από το ελβετικό καντόνι Ούρι κλήθηκε στη σημείο και απομάκρυνε τους διαδηλωτές ύστερα από 30 λεπτά. Τα μέλη της οργάνωσης που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ηλικίας μεταξύ 19 και 60 ετών, συνελήφθησαν.
Η αστυνομία δήλωσε ότι στο Reuters ο δρόμος άνοιξε και η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε, αν και είχαν σχηματιστεί ουρές αυτοκίνητων μήκους 17 χιλιομέτρων.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στις ΗΠΑ! Πυροβόλησαν δεξιό σύμμαχο του Τραμπ σε εκδήλωση – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Ιστορική επανένωση της βασιλικής οικογένειας: Χάρι και Κάρολος συναντιούνται μετά από 18 μήνες
- Δικαστήριο και εξελιγμένο σύστημα ύδρευσης ανακαλύφθηκαν σε αρχαία ελληνική πόλη της Σικελίας, vid
- Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Αναβολή για την Πέμπτη της έκτακτης συνεδρίασης για το Μεσανατολικό
- Πειραιάς: Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη σύγκρουση τραμ με λεωφορείο – Ένοιωσε αδιαθεσία ο οδηγός
- Bill Gates: Πρώτη φορά εκτός 10άδας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής – Στην κορυφή ο Μασκ
- Δεν θέλουν την Ρωσία του Πούτιν! Μετά τους διεθνιστές της Ευρώπης, ο ΟΗΕ έβαλε το «κερασάκι»
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου στις Συκιές- Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 18χρονος
- OpenAI: Ξεκίνησε την παραγωγή ταινίας κινουμένων σχεδίων με στόχο τις Κάννες το 2026
- Ιπποκράτειο: Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του γιατρού που ζήτησε «φακελάκι»
Κύρια Θέματα

















