Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να επιδεινώσει τις συγκρούσεις στα εύθραυστα και εμπόλεμα κράτη με αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και το κατά πολύ μειωμένο ΑΕΠ, αναφέρει σε σημερινή του έκθεση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί έναν κατάλογο χωρών που καταγράφονται ως “εύθραυστα κράτη που πλήττονται από πόλεμο”.
Σήμερα ο αριθμός τους ανέρχεται σε 39, εκ των οποίων τα 21 βρίσκονται στην Αφρική. Η σημερινή έκθεση καλύπτει και τις 61 χώρες, που βρίσκονται στην λίστα αυτή από το 2006.
Η έκθεση διαπιστώνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν προκαλεί συγκρούσεις, αλλά επιδεινώνει τις υπάρχουσες ταραχές και άλλες υποκείμενες παθογένειες, όπως η πείνα και η φτώχεια.
Οι θάνατοι από συγκρούσεις ως ποσοστό του πληθυσμού θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά σχεδόν 10% στις εύθραυστες χώρες μέχρι το 2060, σύμφωνα με το ΔΝΤ που επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί επιπλέον να εξωθήσει άλλα 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε εύθραυστα κράτη στην πείνα μέχρι το 2060.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ συνυπογράφει ακόμα μία κατάπαυση του πυρός
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Με τέσσερις προσωρινά κρατούμενους ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Οκτωβρίου
- Επίθεση με αυγά σε εστιατόριο της Κρήτης δέχθηκε ο Βορίδης – Μιλάει για «ακροαριστερή βία», vid
- Σαν σήμερα 26 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- “Μικρό καλοκαιράκι”: Άνοδος της θερμοκρασίας στους 28 βαθμούς Κελσίου
- Το σχόλιο του Τζορτζ Κλούνεϊ για την ληστεία του αιώνα στο Λούβρο
- Ποδηλάτης “πετάει” πάνω από το νερό στην παραλία Θεσσαλονίκης σε viral βίντεο
- Το αξιολάτρευτο βίντεο με τις εκατομμύρια προβολές που μάγεψε το διαδίκτυο!
- Παρουσία Μητσοτάκη ξεκινά το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΠΙΤΙΑ
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ









