Όπως όλα δείχνουν ο χειμώνας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα άγριος σε όλη την Ευρώπη.
Πλέον τα μέτρα υποχρεωτικής μείωσης της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στα ευρωπαϊκά χουντοκράτη περνάνε από τη θεωρία στην πράξη.
Η αρχή γίνεται στη Γαλλία, όπου το αρμόδιο Υπουργείο φέρεται να προειδοποιεί τους ιδιώτες για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.
Αρχικά το μέτρο φαίνεται να αφορά εκείνους που έχουν τους λεγόμενους “έξυπνους μετρητές”:
.
“Από Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης
Έχοντας υπόψη τη διαταγή της 4ης Ιανουαρίου 2012 που ελήφθη κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 του υπ’ αριθμ. 2010-2022 διατάγματος του Αυγούστου 2010 σχετικά με τις μετρητικές συσκευές (σ.σ. ψηφιακούς μετρητές) στα δημόσια δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.
Έχοντας υπόψη τη γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου Ενέργειας της 8ης Σεπτεμβρίου 2022:
1.Για συσκευές μέτρησης που διατίθενται σε χρήστες δημόσιων δικτύων διανομής στην ηπειρωτική Γαλλία που έχουν εγγραφεί σε προσφορά προμήθειας που διασφαλίζει την καθημερινή διαχείριση της ελεγχόμενης επαφής, για την περίοδο που αναφέρεται στο άρθρο 2, οι διαχειριστές των δημόσιων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας προβαίνουν σε απενεργοποίηση (σ.σ. διακοπές ρεύματος) που αναφέρεται στο άρθρο 4 της προαναφερθείσας διάταξης της 4ης Ιανουαρίου 2012 μεταξύ 11 π.μ. και 3:30 μ.μ. Αυτή η ημερήσια απενεργοποίηση, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες, ξεκινά πριν από τις 2 μ.μ.
2.Οι διαχειριστές του δημόσιου δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας θα θέσουν σε ισχύ την απενεργοποίηση που αναφέρεται στο άρθρο 1 το νωρίτερο από την 1η Οκτωβρίου και το αργότερο την 1η Νοεμβρίου 2022. Η απενεργοποίηση που προβλέπεται στο άρθρο 1 λήγει το νωρίτερο στις 15 Απριλίου 2023 και το αργότερο στις 15 Μαΐου 2023.
3.Οι διαχειριστές των δημόσιων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας γνωστοποιούν στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας την ημερομηνία από την οποία προβαίνουν σε αυτήν την απενεργοποίηση για κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη τους, καθώς και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, μόλις το αντιληφθούν και χωρίς αυτό την ειδοποίηση. Η περίοδος δεν μπορεί να είναι μικρότερη από δεκαοκτώ ημέρες πριν από την αποτελεσματική απενεργοποίηση.
4.Μόλις το αντιληφθούν, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θέτουν στη διάθεση των ενδιαφερόμενων πελατών τις πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο 3 και χωρίς η προθεσμία ειδοποίησης να είναι μικρότερη από μία εβδομάδα πριν από την αποτελεσματική απενεργοποίηση.

(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









