ΚΑΗΚΑΝ ζωντανοί επειδή τους είχαν σε LOCKDOWN;;; «Βράζει» η Κίνα με τα χουντομέτρα, vid

Οι τοπικές αρχές αρνούνται πως είχαν κλειδαμπαρώσει τα θύματα πυρκαγιάς, ωστόσο ελάχιστοι Κινέζοι τους πιστεύουν.

Φονική πυρκαγιά στην Σιντζιάνγκ, στην βορειοδυτική Κίνα, προκάλεσε την οργή χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά της αυστηρής πολιτικής για “μηδενική COVID” του Πεκίνου, στην οποία αυτοί αποδίδουν καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο κατοικιών την Πέμπτη στο Ουρούμτσι, την περιφερειακή πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Από χθες, Παρασκευή, στα μηνύματα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα και το εξωτερικό αναφέρεται ότι οι καραντίνες για την αναχαίτιση της COVID που έχουν τεθεί σε ισχύ στην πόλη εμπόδισαν την άφιξη των πυροσβεστών στον τόπο του δυστυχήματος.

Μάλιστα αρκετοί πολίτες ισχυρίζονται -με ντοκουμέντα- πως οι υγειονομικές αρχές είχαν…φράξει τις εξόδους των διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα τον φρικιαστικό θάνατ 10 ανθρώπων!!

Πάρτε τώρα μία γεύση από το πως κλειδαμπαρώνουν τα διαμερίσματα όσων μπαίνουν σε lockdown:

Βίντεο δείχνουν παράλληλα ομάδες ανθρώπων που έχουν κατέβει στους δρόμους του Ουρούμτσι για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα.

Η κούραση συσσωρεύεται στην Κίνα κατά της αυστηρής πολιτικής για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σποραδικές και ορισμένες φορές βίαιες διαδηλώσεις έχουν ήδη γίνει σε αρκετές πόλεις τις τελευταίες μέρες, κυρίως στο μεγαλύτερο παγκοσμίως εργοστάσιο iPhone, το οποίο βρίσκεται στην Τζενγκτζόου, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και ανήκει στον ταϊβανέζικο κολοσσό Foxconn.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί