• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η εταιρεία που με χρηματοδότηση του Bill Gates σχεδιάζει να «πλημμυρίσει» την αγορά με εμβόλια κατά του Covid-19 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εταιρεία που με χρηματοδότηση του Bill Gates σχεδιάζει να «πλημμυρίσει» την αγορά με εμβόλια κατά του Covid-19 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπερνώντας τις 1δισ. δόσεις παγκοσμίως μέσα στο 2021.

Η Novavax Inc. ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ξεκίνησε την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους με ένα πειραματικό εμβόλιο που έχει αναπτύξει για τον κορωνοϊό, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνα με τη συμμετοχή 130 υγιών ανθρώπων ηλικίας από 18 έως 59 ετών σε δύο περιοχές της Αυστραλίας.

Περιμένει τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών τον Ιούλιο, τα οποία θα δείξουν αν το εμβόλιο με την κωδική ονομασία NVX-CoV2373 προκαλεί ανοσοποιητική αντίδραση στους συμμετέχοντες.

Εάν τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, η Novavax σχεδιάζει μια δεύτερη φάση των δοκιμών σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και με μεγαλύτερο εύρος ηλικιών.

Η δεύτερη φάση των δοκιμών αναμένεται να δείξει επίσης εάν το εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο του Covid-19, ανέφερε η Novavax.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Novavax, Stanley Erck δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει να ενισχύει την παραγωγή χωρίς να γνωρίζει εάν οι δοκιμές αποδείξουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Φυσιολογικά, επισήμανε, η εταιρεία θα περίμενε έξι με εννέα μήνες για να ξεκινήσει την παραγωγή.

“Πήραμε το ρίσκο και ξεκινήσαμε την παραγωγή σε μεγαλύτερη κλίμακα”, δήλωσε σε συνέντευξη.

“Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα εδώ”.

Λόγω της προετοιμασίας που έχει γίνει, η Novavax ανακοίνωσε ότι θα είναι σε θέση να φτάσει την παραγωγή στις 100 εκατ. δόσεις αυτό το έτος και ενδεχομένως να ξεπεράσει το ένα δισ. το 2021. (Δείτε ΕΔΩ)

(screenshot)

Οι προσπάθειες της Novavax έχουν λάβει ενίσχυση 388 εκατ. δολ. από τη Συμμαχία για την Ετοιμότητα και την Καινοτομία έναντι Πανδημιών (Coalition for Epidemic Preparedness and Innovation), πνευματικού τέκνου του δισεκατομμυριούχου και πρώην ισχυρού άνδρα της Microsoft, Bill Gates.

Η επένδυση της CEPI στη Novavax είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας της.

Γιατί άραγε;

(Με πληροφορίες από Capital – φωτο:unsplash)