• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατρός εκδήλωσε σοβαρή αλλεργία στο εμβόλιο της Moderna, 1.8 εκατ. δόσεις περιμένει η Ελλάδα

Γιατρός εκδήλωσε σοβαρή αλλεργία στο εμβόλιο της Moderna, 1.8 εκατ. δόσεις περιμένει η Ελλάδα

Με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Bill Gates...

Ένα περιστατικό σοβαρής αλλεργίας καταγράφηκε για το εμβόλιο της Moderna (χρηματοδότηση από το ίδρυμα Bill Gates) και μάλιστα σε γιατρό, την ώρα που υπήρξαν αρκετά ανάλογα περιστατικά και με το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο έχει καταφθάσει στην Ελλάδα, ενώ αναμένονται δόσεις και από το εμβόλιο της Moderna.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα περιμένει 4,7 εκατ. δόσεις από την Pfizer, 7,1 εκατ. δόσεις από την Astrazeneca, 4,7 εκατ. ευρώ από την Johnson & Johnson, 4,7 εκατ. από την Sanofi, 1,8 εκατ. δόσεις από την Moderna και 5,3 εκατ. δόσεις από την Curevac.

Ένας γιατρός στην Βοστώνη λοιπόν, σύμφωνα με τους New York Times, παρουσίασε σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο της εταιρείας Moderna. Πρόκειται για τον Dr. Hossein Sadrzadeh, γηριατρικό ογκολόγο στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης, ο οποίος δήλωσε ότι παρουσίασε την αντίδραση σχεδόν αμέσως μόλις εμβολιάστηκε.

Ο Dr. Sadrzadeh είναι αλλεργικός στα θαλασσινά και μετά το εμβόλιο παρουσίασε ζάλη, ταχυπαλμία και μούδιασμα στην γλώσσα του.

Το προαναφερθέν συμβάν το παρουσιάζουν ως το πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης με το εμβόλιο της Moderna, το οποίο είναι το δεύτερο που αδειοδοτήθηκε κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Δεν μπορούμε φυσικά να γνωρίζουμε με σιγουριά αν είναι το μοναδικό ή αν υπάρχουν κι άλλα.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της ευρείας διάθεσής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης, ο Dr. Sadrzadeh εμβολιάσθηκε την Πέμπτη. Αμέσως μόλις παρουσίασε τα συμπτώματα της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, έκανε μόνος του την ατομική του ένεση επινεφρίνης και αμέσως μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Εκεί αξιολογήθηκε και υποβλήθηκε σε περαιτέρω θεραπεία και πλέον δεν αντιμετωπίζει, όπως γράφουν, κάποιο πρόβλημα.