Για τις πόλεις των 15 λεπτών μιλούσε ο άνθρωπος που ίσως γίνει ηγέτης της κεντροαριστεράς, vid

Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Το όνομα του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, όπως διαβάσατε ήδη, «παίζει» τις τελευταίες ώρες σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ως εκείνο που θα μπορούσε να φέρει… νέα πνοή όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά σε ολόκληρο τον χώρο της κεντροαριστεράς!

Η παρέμβαση του ίδιου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανοικτή αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μόνο τυχαία δεν είναι!

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε το «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και αν και δεν επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, εντούτοις μίλησε για την αναγκαιότητα να «γίνει άμεση προσφυγή στη βάση», εν ολίγοις να στηθούν εσωκομματικές κάλπες!

«Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες».

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες των παρουσιάζουν ως έναν από εκείνους που όχι μόνο έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και να κοιτάξουν προς τη δημιουργία ενός ευρύτερου πολιτικού συνδυασμού/συμμαχίας.

Τα βλέμματα στρέφονται φυσικά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στον οποίο φουντώνουν οι φωνές για «κοινοβουλευτικές συμμαχίες» με το ΠΑΣΟΚ και όποια άλλη «προοδευτική δύναμη» πληροί τις προϋποθέσεις.

Εξάλλου είναι το μοναδικό πρόσωπο τα τελευταία χρόνια που είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει το όνομά του με μία μεγάλη εκλογική νίκη, η οποία δεν είναι άλλη από τη Δημαρχία στην Αθήνα:

Η προεκλογική αναφορά του στις πόλεις των 15 λεπτών

Σε ανύποπτο χρόνο, λίγο πριν εκλεγεί, με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δήμαρχος, ο Χάρης Δούκας είχε… «παρουσιάσει» σε ελληνικό κανάλι τις βλέψεις του για τις λεγόμενες «πόλεις των 15 λεπτών».

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το μοντέλο των συγκεκριμένων πόλεων, που ΗΔΗ διαφημίζονται στην Ελλάδα (λεπτομέρειες ΕΔΩ), σε αυτές τις πόλεις (ή γειτονιές) θα… ικανοποιούνται όλες οι απολύτως βασικές ανάγκες των κατοίκων τους εντός 15 λεπτών με τα πόδια, καθώς κάθε άλλο μέσο μεταφοράς θα απαγορευτεί!

Δείτε λοιπόν τι είχε δηλώσει περιχαρής το άτομο που σε λίγο καιρό ενδεχομένως να διεκδικήσει μία θέμα πολιτικού αρχηγού, με βλέψεις για κάτι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς:

«Είναι μία πόλη στην οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, υγεία, παιδεία, πάρκα, χώρος για παιχνίδι, σχολεία, σε 15 λεπτά με τα πόδια και με το ποδήλατο. Στην πανδημία μεγάλες πόλεις προχώρησαν σε πολύ μεγάλες παρεμβάσεις»!!!

Δείτε μετά το 1:20 του αποσπάσματος:

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί