Παρέμβαση μέσω Χ για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και την τεχνητή νοημοσύνη έκανε ο Έλον Μασκ.
Διατυπώνοντας μία θέση που «ευαγγελίζει» εδώ και χρόνια, ο δισεκατομμυριούχος, που έχει βάλει ως στόχο να δώσει από τουλάχιστον ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα και προσωπικό ρομπότ σε κάθε άνθρωπο, αναφέρθηκε ξανά στο «αντίπαλον δέος» του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» των διεθνιστών.
Κατά τον Μασκ (ή μάλλον τα αφεντικά του) με την έλευση της πραγματικής τεχνητής νοημοσύνης, οι δουλειές των ανθρώπων θα εκλείψουν και έτσι κανείς δεν θα εργάζεται, αλλά θα…πληρώνεται αδρά από το κράτος (παγκόσμιο υψηλό εισόδημα):
«Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΨΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ μέσω επιταγών που εκδίδονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της ανεργίας που προκαλείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη/ρομποτική θα παράγει αγαθά και υπηρεσίες που θα υπερβαίνουν κατά πολύ την αύξηση της προσφοράς χρήματος, επομένως δεν θα υπάρξει πληθωρισμός».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-KEYSTONE photo









