• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εμβολιασμένοι και υλιστές! «Βόμβα» με νέα ιδεολογία στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, vid

Εμβολιασμένοι και υλιστές! «Βόμβα» με νέα ιδεολογία στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, vid

Πικρές μέρες εν όψει

Το Παγκόσμιο Καθολικό Κλιματικό Κίνημα (GCCM) εξαπλώνεται και στις ελληνοορθόδοξες εκκλησίες, θέτοντας στο επίκεντρο την δημιουργία κήπων στις ενορίες, βασισμένο στην Γένεση της Παλαιά Διαθήκης.

Ο Χριστός δείχνει να περνά σε δεύτερη μοίρα, κάτι που, κατά πάρα πιθανότητα, βρίσκει σύμφωνους αρκετούς πολιτικούς (αν όχι την συντριπτική πλειοψηφία).

Μάλιστα έχει εκδοθεί και σχετικός οδηγός, ο οποίος απευθύνεται σε καθολικές (και πλέον και σε ορθόδοξες) ενορίες σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHGs) αντιμετωπίζοντας δράσεις σε σχέση με τις ενοριακές επιχειρήσεις, την εκκλησία και την ευρύτερη κοινότητα.

Εμπνευσμένος από την Καθολική Κοινωνική Διδασκαλία, ο οδηγός Eco-Parish προσφέρει μια ενεργή απάντηση στην έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για δράση για την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή.

Εξηγεί πώς οι ενορίες μπορούν να αλλάξουν τις προτεραιότητές τους:

  • σχηματίζοντας πράσινες ομάδες (κοινότητες, κομμούνες)
  • μείωση των εκπομπών ενοριών
  • δέσμευση ενοριτών για επιλογές τρόπου ζωής με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα (Ατζέντα 2030)
  • υπέρ της δικαιοσύνης για το κλίμα
  • φροντίδα για όσους έχουν πληγεί από την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή

Στο παρακάτω βίντεο μάλιστα η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής καλεί τους πιστούς να «πρασινίσουν» τις ενορίες τους, επικαλούμενη την Γένεση και ειδικότερα το Κεφάλαιο 2.15: «Πήρε, λοιπόν, ο Κύριος ο Γιαχβέ τον άνθρωπο και τον έβαλε μέσα στον κήπο της Εδέμ για να τον καλλιεργεί και να τον προσέχει».

Φαίνεται λοιπόν πως πλέον οι εκκλησίες, εκτός από εμβολιαστικά κέντρα θα μετατρέπονται σε κέντρα οικολογικής ευαισθησίας, στα οποία φυσικά θα γίνονται αποδεκτοί μόνο οι εμβολιασμένοι (ή αργότερα «σφραγισμένοι») που ασπάζονται την νέα ιδεολογία του «πράσινου υλισμού» και θα ζουν σε κοινότητες.