Έλον Μασκ: Να αποφύγουμε πάση θυσία τη μείωση του πληθυσμού και έναν Γ’Π.Π., vid

«Πώς βλέπετε την υστεροφημία σας»;

Αυτή ήταν η ερώτηση-σταθμός που ετέθη στον Έλον Μασκ από τον πρώην τηλεοπτικό παρουσιαστή του CNN, Don Lemon, σε μία συνέντευξη στην οποία θυμίζουμε πως δεν έλειψαν οι εντάσεις (Δείτε ΕΔΩ).

«Εάν πεθάνω ξέροντας όλα όσα έχω κάνει ήταν καλά ή έκανα το καλύτερο δυνατό, ακόμα κι αν τα βιβλία ιστορίας γράψουν ότι έκανα λάθος, θα αισθάνομαι μια χαρά με αυτό», ήταν η αρχική του απάντηση.

Εν συνεχεία ο δισεκατομμυριούχος εμβάθυνε περισσότερο αποκαλύπτοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τον ρόλο του!!

Αναφέρθηκε ξανά -το κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια- στον μεγαλύτερο -κατ’ αυτόν- κίνδυνο που διατρέχει η ανθρωπότητα, εκείνον της δημογραφικής κατάρρευσης, που θα προκληθεί από την μείωση των γεννήσεων στον πλανήτη.

«Πρέπει να βλέπουμε τον πολιτισμό ως αδύναμο, ως εύθραυστο. Εάν διαβάσετε ιστορία θα δείτε ότι υπήρξαν πολιτισμοί οι οποίοι ποτέ δεν έφτασαν στην κορυφή/ακμή.

Οπότε πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε και να επεκτείνουμε τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε. Θέλω να επισημάνω τους πολιτισμικούς κινδύνους. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα έχουν δημογραφική κατάρρευση. Θέλουμε προφανώς να αποφύγουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οτιδήποτε δηλαδή αποτελεί πολιτισμικό κίνδυνο»:

απεμπε-EPA-PAP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί