Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η σύμβαση συνεργασίας για την κυκλοφορία των δύο οχημάτων υπογράφηκε ανάμεσα στην e-trikala AE και την εταιρία AMANI SWISS, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, Θεόδωρο Καρυπίδη, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος AVINT. Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (οδός Όθωνος) προς τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, στο Ριζαριό και αντιστρόφως.
Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, πως υλοποιείται προσπάθεια για συνεργασία με κορυφαίο κινεζικό όμιλο, τον Weichai Group.
Η συνεργασία, όπως τόνισε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, αφορά την ίδρυση ενός Κέντρου Έρευνας (R&D) για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση, στα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της e-Trikala ΑΕ, Οδυσσέας Ράπτης, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν το επόμενο τρίμηνο σε πιλοτική λειτουργία και μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα προσφέρουν υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









