Δεν γλιτώνει τίποτα από τον Έλον Μασκ! Ο επικεφαλής του Υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) έχει ως κύρια αποστολή να βρει όλες τις σπατάλες του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, μειώνοντας παράλληλα το ετήσιο έλλειμμα και ως εκ τούτου το υπέρογκο χρέος των ΗΠΑ.
Αυτή τη φορά ο δισεκατομμυριούχος επικεντρώθηκε στα τεράστια ποσά που δίνονται κάθε χρόνια στα λεγόμενα «πράσινα κονδύλια»!
Πρόκειται για κρατικό χρήμα το οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, καταλήγουν σε «ύποπτες» ΜΚΟ και άλλους Οργανισμούς!
«Πρέπει να επιστρέψουν τα λεφτά», έγραψε ο Μασκ.
Όσο για την ανάρτηση την οποία αναπαρήγαγε, αναφέρονταν τα εξής:
«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά το Ταμείο Μείωσης των Αερίων Θερμοκηπίου, ένα πρόγραμμα 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούσε μέρος του νόμου του Τζο Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2023 και διαχειρίζεται η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, το ταμείο υποτίθεται ότι ήταν ένα «πρώτο στο είδος του» πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αναζωογονώντας παράλληλα τις κοινότητες που θεωρούσε «παραμελημένες».
Αλλά φαίνεται ότι ελάχιστα από τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια αναζωογόνησαν οτιδήποτε – εκτός από τα ταμεία μιας σειράς περιβαλλοντικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών (ΜΚΟ) που σχετίζονται με πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα και Μπάιντεν.
“Η κυβέρνηση Μπάιντεν χρησιμοποίησε τη λεγόμενη «ισότητα του κλίματος» για να δικαιολογήσει τις δωρεές δισεκατομμυρίων δολαρίων στους ακροαριστερούς φίλους της“, είπε ο νέος επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) της κυβέρνησης Τραμπ.
Μια έρευνα του Free Press αποκαλύπτει ότι από τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια διοχετεύθηκαν εσπευσμένα σε οκτώ μη κερδοσκοπικές ομάδες μετά την ήττα του Μπάιντεν στις εκλογές – αλλά πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».
They need to return the money https://t.co/OoT5SvQrtd
— Elon Musk (@elonmusk) March 4, 2025
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					