Δικαίωση του el.gr: Αυτό αποφάσισαν παγκόσμια (BINTEO)

Ιοί, κρίση του περιβάλλοντος, οικονομική κρίση!

Οι άνθρωποι οδηγούνται στα όριά τους, προκειμένου να αποδεχθούν ενδεχόμενα μία παγκόσμια «λύση».

Σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της πανθομολογουμένης ανασφάλειας που επικρατεί, γύρισαν τους δείκτες του «ρολογιού της Αποκάλυψης», που υπάρχει από το 1947 για να συμβολίζει το επικείμενο της απόλυτης καταστροφής του πλανήτη, 100 δευτερόλεπτα πριν  από τα μεσάνυχτα, δηλαδή την «απόλυτη καταστροφή».

Αιτίες φυσικά, μεταξύ άλλων η δήθεν υπερθέρμανση.

Είχαμε γράψει στο el.gr με τίτλος ««Κλιματική αλλαγή» τέλος – Αυτό θα λένε τώρα για να ξεκινήσουν τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα» (ΕΔΩ):

Την αρχή κάνει η εφημερίδα «Guardian» και μετά γιατί όχι όλα τα μέσα ενημέρωσης και στην Ελλάδα.

Στόχος: Το να πεισθεί η ανθρωπότητα πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον, συνεχίζοντας, όχι μόνο να πληρώνει αδρά «πράσινους φόρους», των οποίων μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των παράτυπων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες (πολυπολιτισμικότητα), αλλά να επιζητά «παγκόσμια λύση».

Στην αρχή χρησιμοποιούσαν τον όρο «υπερθέρμανση», όμως επειδή τελικά οι θερμοκρασίες έπεφταν αντί να ανεβαίνουν με χιόνια ακόμα και σε ερήμους, ξεκίνησαν να διαδίδουν και τον όρο «κλιματική αλλαγή».

Φαίνεται όμως πως ούτε εκείνος ο όρος είχε μεγάλη απήχηση ή πως πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε παγκόσμιες εξελίξεις.

Αντί λοιπόν για «κλιματική αλλαγή» (climate change), ο Guardian εισάγει το «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» περνάει στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.

Λένε τώρα:

«Ο χρόνος που χωρίζει τον κόσμο από την καταστροφή εκφράζεται πλέον σε δευτερόλεπτα, όχι σε ώρες ή λεπτά». Αυτό δήλωσε η Ρέιτσελ Μπρόνσον, η πρόεδρος και γενική διευθύντρια του περιοδικού Bulletin of Atomic Scientists, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον που παραχωρεί κάθε χρόνο, τον Ιανουάριο. Τον περασμένο χρόνο, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν από τις 12.

Οι δείκτες προχώρησαν πλέον κατά 20 δευτερόλεπτα. Μια ομάδα ειδικών, μεταξύ αυτών 13 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ, ορίζει κάθε χρόνο τη νέα ώρα. Αρχικά, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Όπως αντιλαμβάνεστε το el.gr είχε δει πρώτο τις εξελίξεις. Αποφάσισαν πράγματι να εντείνουν την απόγνωση, προκειμένου να προχωρήσουν σε παγκόσμια γεγονότα.

ΦΩΤΟ unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί