• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κλιματική αλλαγή» τέλος – Αυτό θα λένε τώρα για να ξεκινήσουν τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα (ΦΩΤΟ)

«Κλιματική αλλαγή» τέλος – Αυτό θα λένε τώρα για να ξεκινήσουν τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα (ΦΩΤΟ)

Η εφημερίδα Guardian Και ο Πάπας Φραγκίσκος....

Σιγά-σιγά αλλάζουν οι λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε.

Την αρχή κάνει η εφημερίδα «Guardian» και μετά γιατί όχι όλα τα μέσα ενημέρωσης και στην Ελλάδα.

Στόχος: Το να πεισθεί η ανθρωπότητα πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον, συνεχίζοντας, όχι μόνο να πληρώνει αδρά «πράσινους φόρους», των οποίων μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των παράτυπων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες (πολυπολιτισμικότητα), αλλά να επιζητά «παγκόσμια λύση» στο πρόγραμμα, την οποία, όπως θα δείτε παρακάτω την δίνει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην αρχή χρησιμοποιούσαν τον όρο «υπερθέρμανση», όμως επειδή τελικά οι θερμοκρασίες έπεφταν αντί να ανεβαίνουν με χιόνια ακόμα και σε ερήμους, ξεκίνησαν να διαδίδουν και τον όρο «κλιματική αλλαγή».

Φαίνεται όμως πως ούτε εκείνος ο όρος είχε μεγάλη απήχηση ή πως πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε παγκόσμιες εξελίξεις.

Αντί λοιπόν για «κλιματική αλλαγή» (climate change), ο Guardian εισάγει το «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» περνάει στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: Guardian

Δεν απαγορεύουν φυσικά τους παλαιούς όρους αλλά, όπως αναφέρει η αρχισυντάκτρια, Katharine Viner: «Η φράση κλιματική αλλαγή, για παράδειγμα, ηχεί ίσως παθητική και ήπια, ενώ οι επιστήμονες μιλούν για μία καταστροφή για την ανθρωπότητα».

Ποια θα είναι η λύση;

Πρόσφατα ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στην Παπική Ακαδημία Κοινωνικών Σπουδών, ανέφερε, με πρόσχημα την «κλιματική αλλαγή», δήλωσε πως «το έθνος-κράτος δεν μπορεί πλέον να λογίζεται ως πλήρες».

«Δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες του το κοινό καλό και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», προσέθεσε και ζήτησε τα κράτη να δρουν μαζί, υπό διεθνείς θεσμούς στο πλαίσιο ενός πολυμερούς συστήματος (Multilateralism), δηαλδή μία παγκόσμια κυβέρνηση!

Είπατε κάτι;

Εν κατακλείδι αλλάζει η ορολογία της «κλιματικής αλλαγής», προκειμένου οι άνθρωποι να τρομοκρατηθούν και να αποδεχθούν την παγκόσμια κυβέρνηση που προτείνει ο Πάπας και θα αντικαταστήσει τα έθνη-κράτη, σημαίνοντας την αρχή των μεγάλων παγκόσμιων γεγονότων που θα ζήσει ο πλανήτης. Τι όχι;

ΦΩΤΟ: pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.