• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Δέλεαρ» μετά τους χαμηλούς αριθμούς εμβολιασμών – Ποιά προνόμια θα δοθούν; – Έρχεται ζωή δύο ταχυτήτων – ΒΙΝΤΕΟ

«Δέλεαρ» μετά τους χαμηλούς αριθμούς εμβολιασμών – Ποιά προνόμια θα δοθούν; – Έρχεται ζωή δύο ταχυτήτων – ΒΙΝΤΕΟ

Από τον Σεπτέμβριο οι συζητήσεις περί υποχρεωτικότητας.

Με «οδηγό» τα όσα αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ το πρωί ο Αναπληρωτής Υπ. Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων μεταξύ ειδικών και κυβέρνησης φαίνεται να μπαίνουν τα λεγόμενα «προνόμια» των εμβολιασμένων.

Πολιτική ηγεσία και ειδικοί γνωρίζουν πως όσοι είναι οικειοθελώς να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό θα το κάνουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Από εκεί και πέρα, σε πρώτη φάση θα αρχίσουν τα μέτρα «ελευθερίας» για να πείσουν τους λιγότερο διστακτικούς.

Ουσιαστικά το αργότερο από τον Ιούλιο η καθημερινότητα στην Ελλάδα θα «τρέχει» σε δύο «ταχύτητες», καθώς πρόκειται να δοθούν στοχευμένα προνόμια σε όλους εκείνους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σε πρώτο πλάνο θα τεθεί ο χώρος της εστίασης αλλά και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, οι κλειστοί χώροι των οποίων δεν αποκλείεται να λειτουργήσουν μόνο για τους εμβολιασμένους.

Ακόμη, ενδεχομένως από τον Ιούλιο, να ισχύσει η άρση της υποχρέωσης των πλήρως εμβολιασμένων να προσκομίζουν self tests στην εργασία τους και στα γυμναστήρια.

Ανάλογο μέτρο θα ισχύσει και για τα ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο, καθώς θυμίζουμε πως οι μετακινήσεις με τα δύο μέσα γίνονται μόνο με την προσκόμιση αρνητικού self test ή πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τέλος η όποια συζήτηση για απαλλαγή των μασκών για τους εμβολιασμένους, τόσους ανοικτούς όσο και τους κλειστούς χώρους, θα επανέλθει όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.