ένα νέο ρεκόρ για τη σκανδιναβική αυτή χώρα και ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ενός από τους πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους που έχουν τεθεί παγκοσμίως.
Η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 47% του ηλεκτρικού που χρησιμοποιήθηκε το 2019 στη Δανία, καταγράφοντας αύξηση από το 41% που η χώρα είχε επιτύχει το 2018 και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 43% που είχε επιτευχθεί το 2017, ανακοίνωσε σήμερα η Energinet, η υπηρεσία ηλεκτρισμού της χώρας.
Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την αιολική ενέργεια καλύφθηκε πέρυσι το 14% της συνολικής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα δεδομένα του ομίλου WindEurope.
Δεύτερη στην αιολική ενέργεια στην ΕΕ έρχεται, σε απόσταση από την Δανία, η Ιρλανδία, που το 2018 είχε παραγάγει από την εν λόγω πηγή ενέργειας το 28% του ηλεκτρικού που κατανάλωσε.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη 44χρονη για κατοχή εκατοντάδων κροτίδων στο Ηράκλειο
- Παπαστεργίου για απαγορεύσεις στο διαδίκτυο: «Πρέπει να γίνει πιο… υποχρεωτικός ο έλεγχος»
- Χειροπέδες σε 47χρονο στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβε εργαστήρι υδροπονικής κάνναβης σε διαμέρισμα
- Απίστευτο συμβάν στην Πολωνία: Καταζητούμενος κρυβόταν σε… καζανάκι – Τι τον «πρόδωσε» (Photo)
- Ποιό είναι το μοντέρνο “σκονάκι” που έγινε viral ανάμεσα στους Κινέζους φοιτητές!
- Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη 11η συμπληρωματική πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ
- Αυτό είναι το μεγαλύτερο μονοπάτι με ίχνη σαυρόποδων που έχει ανακαλυφθεί ποτέ (photo)
- Αυτή η απόφαση πάρθηκε στα Ιεροσόλυμα εν όψει της Λαμπρής
- Μαχαίρωσαν ανήλικο στο Μαρούσι για να του πάρουν την αλυσίδα στο λαιμό
- Πάνω από 10 εκατομ. προβολές: H κωμική καταδίωξη αστυνομικού σε ποδηλάτη! vid









