• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ! Ξεκίνησε η επαναφορά των ΗΠΑ στην διεθνιστική τάξη πραγμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ! Ξεκίνησε η επαναφορά των ΗΠΑ στην διεθνιστική τάξη πραγμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές

Ο νέος διεθνιστής Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν άρχισε να αναιρεί ορισμένες από τις βασικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, για τις οποίες σας  γράψαμε χθες (ΕΔΩ), λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρίσεων που αντιμετωπίζουμε», έγραψε στο Twitter καθώς κατευθύνθηκε προς τον Λευκό Οίκο.

Στον Λευκό Οίκο… σήκωσε αμέσως μανίκια και ξεκίνησε να υπογράψει τα πρώτα 17 προεδρικά διατάγματα της θητείας του, όπως τις εκτελεστικές εντολές με στόχο την ενίσχυση της ομοσπονδιακής απόκρισης στην κρίση του κορωνοϊού, αλλά και την επιστροφή των ΗΠΑ στην συμφωνίας της Ατζέντα 2030 για το κλίμα στο Παρίσι του 2015, από την οποία ο Τραμπ απέσυρε επισήμως τις ΗΠΑ πέρυσι. «Θα δώσουμε μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής όπως ποτέ μέχρι τώρα», υποσχέθηκε.

Δείτε το βίντεο με την υπογραφή:Οι εκτελεστικές εντολές του προέδρου:

  • Παύση δράσης για απόσυρση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΠΟΥ ήδη από αύριο
  • Καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας στα ομοσπονδιακά κτίρια και για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.
  • Δίνει παράταση στο μορατόριουμ για τις εξώσεις και για την αποπληρωμή φοιτητικών ομοσπονδιακών δανείων.
  • Καταργεί σειρά μέτρων απορρύθμισης τα οποία ελήφθησαν από τον απερχόμενο πρόεδρο ως προς περιβαλλοντικά θέματα και θα ανακαλέσει την άδεια που δόθηκε από τον Τραμπ για το επίμαχο σχέδιο του πετρελαιαγωγού Keystone XL ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
  • Σε ό,τι αφορά την μεταναστευτική πολιτική, καταργεί το προεδρικό διάταγμα για την μετανάστευση με το οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος απαγόρευσε, τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του, την είσοδο πολιτών μίας σειράς, κυρίως μουσουλμανικών, χωρών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να προστατεύσει την χώρα του από ισλαμιστικά στοιχεία, τα οποία προσκαλεί εκ νέου ο Μπάιντεν.
  • Παράλληλα, ο 45ος πρόεδρος έβαλε στο συρτάρι διατάξεις για την περιβαλλοντική προστασία. Υπήρξε, όπως διατείνεται, αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα τα χρόνια της προεδρίας του.