• Αρχική
  • Άρθρα
  • Από Σεπτέμβριο οι υπόλοιποι! Χαμός με τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εμβολιασμό που ξεκίνησε στην Ελλάδα, vid

Από Σεπτέμβριο οι υπόλοιποι! Χαμός με τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εμβολιασμό που ξεκίνησε στην Ελλάδα, vid

Τι θα γίνει τελικά, για αρχή, με όσους πουν όχι στο εμβόλιο...

Στην απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, σημείωσε πως η απόφαση ελήφθη για… υπηρεσιακούς λόγους, αφού είναι μια ομάδα πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή.

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει, δεν υπάρχει δυνατότητα, όταν υπάρχει κίνδυνος, να λείψει ούτε ένας από μια βάρδια» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε γιατί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν ξεκίνησε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απαντώντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα γίνει το φθινόπωρο.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, λέγοντας μετά από σχετικές επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων: «Ας μείνουμε εκεί για την ώρα».

Δείτε στην αρχή του βίντεο:

Νωρίτερα, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις των μελών του σώματος της ΕΜΑΚ για την διατύπωση της απόφασης που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους από τον Δημήτρη Σταθόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος

«Μας ενοχλεί η απειλή. Είναι απορημένοι οι συνάδελφοι. Δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει», τόνισε και πρόσθεσε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Χαρακτήρισε λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Θυμίζουμε ότι ήδη από χθες σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σχετικά με το αν υπάρχουν άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν στο Σώμα ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».