Απίστευτη δήλωση από Γερμανία: “Η Ρωσία oφείλει να τηρήσει τη συμφωνία των σιτηρών”

Από τη μία εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν τον Ζελένσκι, επιβάλουν κυρώσεις για να εξαντλήσουν υποτίθεται τη Μόσχα και έχουν επιβάλει μια απίστευτη αντιρωσική εκστρατεία μέσω των συστημικών ΜΜΕ και από την άλλη λένε ότι οι Ρώσοι "οφείλουν" να επιτρέπουν να εξάγονται σιτηρά από την Ουκρανία, υποτίθεται για το καλό των χωρών του Τρίτου κόσμου.

Ο γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Έζντεμιρ τονίζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ότι η Ρωσία οφείλει να «τηρήσει την δέσμευσή της» να επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, θυμίζοντας πως τα έχουν απόλυτη ανάγκη άνθρωποι που πεινούν σε φτωχές χώρες.

«Τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να φθάνουν εκεί όπου είναι απαραίτητα, στις χώρες του παγκόσμιου Νότου», δηλώνει ο κ. Έζντεμιρ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online.

Η Ρωσία βέβαια έχει τονίσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ουκρανικών σιτηρών στην πραγματικότητα πηγαίνει στις χώρες της Δύσης και όχι σε χώρες του φτωχού Παγκόσμιου Νότου. Ενώ η πολιτική που ακολουθούν ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρούν απόλυτο εχθρό τους τη Ρωσία.

Για την Ουκρανία, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, τα έσοδα από τις εξαγωγές σιτηρών είναι κρίσιμα για την ίδια την επιβίωσή της, καθώς ο πόλεμος που ξέσπασε με την εισβολή του ρωσικού στρατού πριν από 14 μήνες συνεχίζεται.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μοιάζει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τη συμφωνία για τα σιτηρά για να ασκήσει πίεση και να προωθήσει τα συμφέροντά του, έκρινε ο κ. Έζντεμιρ, μιλώντας για προσπάθεια «αποσταθεροποίησης και τερματισμού των δυτικών κυρώσεων».

«Το ότι η Ρωσία θέλει να αφήσει τη συμφωνία να εκπνεύσει ήδη στα μέσα Μαΐου, εξήντα ημέρες πριν από τη συμφωνημένη προθεσμία στην πραγματικότητα, κατά παραβίασή της, είναι απλά ανεύθυνο. Ο Πούτιν είναι διατεθειμένος να δεχθεί την απώλεια της ζωής αθώων για χάρη του εγκληματικού επιθετικού πολέμου του», πρόσθεσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί