Απαγόρευση εγκατάστασης συστημάτων θέρμανσης με αέριο και πετρέλαιο!!! Ψυχοπαθείς και επικίνδυνοι

Ανοίγει τεράστιο θέμα με αρχή την Γερμανία...

Αγανάκτηση προκαλεί το σχέδιο νόμου του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Της Γερμανίας, που προβλέπει την de facto απαγόρευση εγκατάστασης νέων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου και φυσικού αερίου από το 2024, στο πλαίσιο της απόλυτης επικράτησης του λιτού βίου και της από-ανάπτυξης στην Ευρώπη!!!

Πιο συγκεκριμένα, στην Γερμανία, περίπου 30 εκατομμύρια νοικοκυριά θερμαίνονται με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Ωστόσο, το τρέχον προσχέδιο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών του υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος,  Robert Habeck, προβλέπει την de facto απαγόρευση της εγκατάστασης νέων συστημάτων θέρμανσης με πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την 1η Ιανουαρίου 2024. Από εκεί και πέρα ​​θα πρέπει να εγκατασταθούν μόνο αντλίες θερμότητας, υβριδικά συστήματα θέρμανσης, τηλεθέρμανση και βιομάζα. Οι σπασμένοι θερμαντήρες πετρελαίου ή αερίου μπορούν ακόμα να επισκευαστούν, αλλά δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Το σχέδιο νόμου του Χάμπεκ έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης από τότε που ανακοινώθηκε με «διαρροή» στα ΜΜΕ. Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε στην Bild την περασμένη εβδομάδα : «Το προσχέδιο είναι καλοπροαίρετο όσον αφορά την κλιματική πολιτική, αλλά ο απόηχος είναι καταστροφικός οικονομικά και κοινωνικά». Και ο Daniel Föst, μέλος της Bundestag (Γερμανική Βουλή) και εκπρόσωπος για την πολιτική κατασκευής και στέγασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, σχολίασε:

“Όλος ο νόμος είναι βάναυσος. Έπληξε πολύ κόσμο μέχρι το μεδούλι. Από τότε που το προσχέδιο “τυχαία” δημοσιοποιήθηκε, το τηλέφωνό μας δεν σταμάτησε να χτυπά. Ο κόσμος φοβάται ότι το κράτος θα τους κλείσει την θέρμανση.”

Ωστόσο, στην εκπομπή του γερμανικού κρατικού σταθμού «ARD» «Αναφορά από το Βερολίνο», η αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, Ρικάρντα Λανγκ, υποστήριξε τον «πράσινο» Habeck και την απαγόρευση της θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο ως «πράξη κοινής λογικής», η οποία είναι φθηνότερη μακροπρόθεσμα και κάνει δήθενα τους πολίτες ανεξάρτητους από τα ορυκτά καύσιμα από την Ρωσία.

Τελικός στόχος να έχουν όλοι απλά την ελάχιστη εγγυημένη ενέργεια, την οποία θα παρέχει το κράτος, από αμφιλεγόμενες πηγές! Ψυχοπαθείς, πιόνια και επικίνδυνοι!!!

photo freepik

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί