Ο νόμος αυτός, τον οποίο η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ είχε καταγγείλει ότι κάνει διακρίσεις και στιγματίζει τους ομοφυλόφιλους, προέβλεπε ανώτατη ποινή δύο ετών φυλάκιση, αν και δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ.
«Είμαι χαρούμενος που τελικά έγινε», δήλωσε ο Τζάστιν, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμό του. Μετά την κατάργηση αυτού του «απαρχαιωμένου» νόμου έχω «έναν λιγότερο λόγο να κρύβω ποιος είμαι», πρόσθεσε.
«Αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των κοινωνικών και θρησκευτικών προκαταλήψεων εις βάρος της κοινότητάς μας λόγω ξεπερασμένων πεποιθήσεων και της λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης», σημείωσε.
Ωστόσο, σε ένα πλήγμα στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης τροποποίησε το Σύνταγμα ώστε να αναφέρει ρητά ότι γάμος νοείται μόνο η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.
«Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία (…) να διασφαλίσουμε μια σταθερή κοινωνία με παραδοσιακές, ετερόφυλες οικογενειακές αρχές, αλλά με χώρο ώστε οι ομοφυλόφιλοι να ζουν τη ζωή τους και να συμβάλλουν στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Κ. Σανμουγκάμ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΒΙΝΤΕΟ-υπενθύμισης στους Ευρωπαίους: Ο Τραμπ δεν ξεχνάει ποιοί πολιτικοί μιλούσαν εναντίον του!!
- Εγκύκλιος Πλεύρη: Θα διανέμεται έντυπο σε μετανάστες που εισέρχονται ή διαμένουν παράνομα στη χώρα
- Ισημερινή Γουινέα κατά Γαλλίας: Την κατηγορεί για προσπάθεια «αποσταθεροποίησης»
- Αντιδράσεις για τον Πέδρο Πασκάλ που πήγε στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ, vid
- ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στον ΟΟΣΑ
- Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο
- Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα βόρεια του Παρισιού: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες – Δείτε βίντεο
- Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή ενοικίου: Τα ποσά και οι δικαιούχοι
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Οκτωβρίου
- Αποφασισμένος ο Τραμπ! Εφετείο έκρινε πως μπορεί να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ