Μάλιστα ο 19χρονος David Colombo δεν δίστασε να ποστάρει στο λογαριασμό του στο twitter κάθε επιτυχημένο χακάρισμά του, τονίζοντας ότι προς το παρόν τουλάχιστον το μόνο που έκανε ήταν να δυναμώνει την ένταση του ήχου ή να αναβοσβήνει τα φώτα του κάθε αυτοκινήτου.
Ο Colombo αναφέρει ότι ανακάλυψε μια αδυναμία στο software της Tesla και πήρε τον έλεγχο της κεντρικής μονάδας των αυτοκινήτων, έχοντας τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει πολλές επιπλέον λειτουργίες, να δει εάν ο οδηγός είναι μέσα ή όχι στο αυτοκίνητο, και το κυριότερο, να επέμβει ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.
Φυσικά, ο 19χρονος χάκερ δεν αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς πέτυχε να μπει στο λογισμικό των Tesla από απόσταση, όμως διευκρινίζει ότι δεν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αυτοκινήτων της Tesla τα οποία κατάφερε να χακάρει.
Προς το παρόν και όπως συνηθίζει, η αμερικάνικη φίρμα δεν έχει απαντήσει σε όσα δήλωσε ο Colombo, αν και σε ένα πρόσφατο tweet του ο Colombo γράφει ότι είναι σε επικοινωνία με την ομάδα ασφαλείας της Tesla και ότι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχει κάποιο update στο software των αυτοκινήτων της.
Πηγή: carandmotor. gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα των αγροτών, όχι τα επιδόματα
- Τύπος έχει ιδιαίτερο ταλέντο…αλλά οι φίλοι του κλέβουν τις εντυπώσεις! vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελεία οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις
- «Emily in Paris: The Fashion Guide»: Η μόδα και το στυλ της σειράς σε έναν τόμο
- Κ. Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες
- «Αιώνια influencer» η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες
- Ουκρανός στρατιώτης κάνει έναν… περίεργο χαιρετισμό σε drone, vid
- Ταινία για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ με σκηνοθέτη τον Γκας Βαν Σαντ
- Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ – Έτρεχαν πανικόβλητοι οι λουόμενοι – Σοκάρουν τα ΒΙΝΤΕΟ
- Η φωτογραφία της Μις Φινλανδίας που της αφαίρεσε το στέμμα









