Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Ο Τραμπ, δεν είναι ένας απλός πολιτικός μαριονέττα. Είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, ή μάλλον ένας πάρα πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας, που σαν πετυχημένος, έμαθε να ελίσσεται ανάμεσα σε αντίθετες τάσεις, όπως αυτή του σιωνισμού και του αντι-σημιτισμού.
Είχε προτείνει προεκλογικά την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στη χώρα, αλλά είχε επίσης προτείνει και την μείωση των αδειών μετανάστευσης εβραίων από το Ισραήλ στις ΗΠΑ.
Και έπειτα υπάρχει το σταθερό μοτίβο του αντισημιτισμού που σχετίζονταν με περιστατικά που με κάποιο τρόπο εμπλέκονταν στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, μια τάση που συνεχίζεται και σήμερα. Υπήρχε διστακτικότητα από μέρους του, για παράδειγμα, να απορρίψει την υποστήριξη των αντισημιτών του πρώην Κου Κλουξ Κλαν David Duke.
Επίσης έκανε και χρήση του συνθήματος «Η Αμερική Πρώτα,” το οποία θεωρείται ότι έχει αντι-σημιτική προέλευση, αφού πρωτοχρησιμοποιήθηκε όταν οι ΗΠΑ φρόντιζαν για τα συμφέροντα του Ισραήλ και μετά του εαυτού τους.
Επίσης κυκλοφόρησε φωτογραφία της Χίλαρυ με background εβραϊκά δολάρια και ένα άστρο του Δαυιδ από δίπλα.
Από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ έχει μια στενή οικογενειακή σχέση με τους εβραίους, αφού η κόρη του έγινε εβραία για να παντρευτεί έναν Ορθόδοξο Εβραίο. Η κόρη του, λοιπόν, Ιβάνκα, μετατράπηκε σε Ορθόδοξη Ιουδαία το 2009. Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που είναι ο γονέας και παπούς Εβραίων. Ο σύζυγός της Ιβάνκα, μεγιστάνας ακινήτων Jared Kushner, είναι ένας Ορθόδοξος Εβραίος και ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του, εδώ και πολλά χρόνια επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του Οργανισμού Τραμπ και γενικός σύμβουλός του. Επίσης μεγάλος υποστηρικτής του, είναι στο αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, ο μεγιστάνας Sheldon Adelson ιδιοκτήτης αλυσίδας καζίνο στο Λας Βέγκας.
Αν και ο Τραμπ είναι ένα μη αρεστό πολιτικό πρόσωπο για πολλούς εβραιοαμερικάνους, μπορούμε να πούμε, ότι οι Εβραίοι και Ιουδαϊσμός είναι πιο κοντά στο κέντρο της ζωής και του έργου του από ό, τι ήταν για την αντίπαλό του, την Χίλαρι Κλίντον.
Απλά, με το μέρος του Τραμπ, είναι οι Ορθόδοξοι εβραίοι, που είναι αντίθετοι των “προοδευτικών”, που εκπροσωπεί ο Ομπάμα και η Χίλαρυ. Καταλαβαίνετε, ότι τόσο η Λευκή, όσο και η Μαύρη Αδελφότητα, έχουν και χρησιμοποιούν, ο καθένας τους δικούς του εβραίους, όπως και τους δικούς τους Έλληνες κτλ κτλ.
Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να απλοποιεί κανείς τα πράγματα, με βάση το τι θέλουν να κάνουν οι εβραίοι, ή οι όποιοι εβραίοι, διότι απλούστατα, αυτοί που κάνουνε κουμάντο στον πλανήτη, δεν είναι οι εβραίοι.
Κλείνοντας, δεν μπορούμε να πούμε για τον Τραμπ, ότι είναι ή δεν είναι υπέρμαχος των εβραίων, αφού όπως όλοι οι πολιτικοί, τους χρησιμοποίησε, σαν καλός επιχειρηματίας που είναι, όσο του χρειαζότανε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ρωσική Πρεσβεία στο Ιράν ευχαρίστησε τις ιρανικές και τις αζερμπαϊτζανικές αρχές
- Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη, vid
- Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα
- Ιωάννινα: Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού
- Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών έγινε αισθητή στην περιοχή της Κατάνης
- Punch: Η πιο viral μαϊμού του πλανήτη “χαιρετάει” τα πλήθη και “λιώνει” το ίντερνετ
- Συναγερμός στην Κύπρο για «ύποπτο αντικείμενο»: «Σηκώθηκαν» τα ελληνικά F-16, vid
- Η Γαλλία σχεδιάζει πτήσεις επαναπατρισμού από τη Μέση Ανατολή
- Η Κίνα επιδιώκει επικοινωνία με τις ΗΠΑ, αλλά δεσμεύεται να διατηρήσει τις δικές της “κόκκινες γραμμές”
- Η έκκληση του Αυστραλού πρωθυπουργού Αλμπανέζι για τις “τυφλές” επιθέσεις του Ιράν









