Πάλι με το Άγιο Φως τα έβαλαν – video

του Λιακόπουλου Δημοσθένη

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας κλήθηκε σε εκπομπή του καναλιού ΕΨΙΛΟΝ,  να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων, που είναι κατά της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

 Είπε λοιπόν, πως πρόκειται «για οπισθοδρομικό κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και είναι απαράδεκτο να το ενισχύουμε»

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο».

Θυμίζουμε, ότι ο κ. Μπαλαούρας έθεσε και θέμα  κόστους, όταν είχε κάνει ερώτησή του τον Μάιο του 2015, μαζί με άλλους βουλευτές που είχαν κάνει λόγο για «οπισθοδρομικό έθιμο».

Το 2016, οι Γεράσιμος Μπαλαούρας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Φωτεινή Βάκη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοΐλης και Μερόπη Τσούφη είχαν πει πως αυτά τα «έθιμα» απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του ΕΨΙΛΟΝ, αν πιστεύει  ότι το κόστος θα πρέπει να το καλύπτουν ιδιώτες, ο κ. Μπαλαούρας απαντά: «Πάντα την έχω, έκανα την ερώτηση και δεν ξέρω τι θα γίνει».

Αυτά συμβαίνουν, όταν παίρνεις ποσοστό 35%, αλλά ενεργείς και πράττεις με αυτά που πιστεύει το 3%, που είναι η πραγματική δύναμη της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν το είχαν κατανοήσει αυτό, το ότι δηλαδή, η άθεη και αριστερή ιδεολογία του 3%, δεν μπορεί να επιβληθεί ιδεολογικά στη συντριπτική πλειοψηφία, τότε θα κυβερνούσαν πολύ πιο εύκολα, έχοντας και λαϊκό έρρισμα, πολύ μεγαλύτερο.

Οι Βενεζουέλες, τα LGBTQI και οι διαρκείς δηλώσεις κατά της Ορθοδοξίας και των παρελάσεων, που ουσιαστικά βγάζουν τα απωθημένα του στυλ “τώρα κυβερνάμε και θα σας δείξουμε εμείς”, δεν έχουν αποτέλεσμα, τη στιγμή που επιτίθεσαι όχι μόνο στην τσέπη, όχι μόνο στην ιδεολογία, αλλά και στην λογική της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Όσο για το Άγιο Φως, αποτελεί ένα θαύμα υπέρ των Ελλήνων, που ούτε οι Εβραίοι, ούτε τα άλλα χριστιανικά δόγματα, κατόρθωσαν να καταρρίψουν.

Μόνο στα χέρια  του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη ανάβει καθαρά εκ θαύματος και στα χέρια κανενός άλλου και κάθε χρόνο οι Εβραίοι ψάχνουν ενδελεχώς, για τυχόν κάποιο τρυκ, που κάνει τις λαμπάδες στα χέρια του Πατριάρχη να ανάβουν από μόνες τους και δεν μπορούν να βρουν τίποτε.

https://www.youtube.com/watch?v=5CFaPdaZIXQ

Το θαύμα είναι δεδομένο. Το τι σκέφτονται και λένε οι άθεοι, για τυχόν τρυκ κτλ, δεν λέγεται, αλλά τους διαβεβαιώ, ότι δεν είναι πιο έξυπνοι από τους Εβραίους που ψάχνουνε τα πάντα, για να αποδείξουν ότι δήθεν δεν γίνεται θαύμα, αλλά έχουν αποτύχει, διότι εκ θαύματος εμφανίζεται το Άγιο Φως, αποκλειστικά στα χέρια του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη.

Αυτό συμβολικά δείχνει:

1. Την ορθότητα της πρακτικής επιβολής της Ελληνορθοδοξίας μετά τον 12ο αιώνα και της αποβολής της εφαρμογής των εβραϊκών νόμων του Γιαχβέ, από την καθημερινότητα των Χριστιανών, παρά το ότι ακόμη η Παλιά Διαθήκη, θεωρείται στα χαρτιά ιερή.

2. Την απόδειξη του ότι πράγματι ο Χριστός είπε για τους Έλληνες:

Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου. Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογενεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.

Ο Χριστός με το θαύμα αυτό θέλει να δείξει ότι θα ενεργήσει δια των Ελλήνων. Το Άγιο Φως δεν ανάβει ούτε στα χέρια Ρωσων, ούτε Αρμενίων, ούτε Κοπτών, παρά το ότι είναι Ορθόδοξοι. Μόνο στα χέρια του Ελληνορθόδοξου. Φαντάζει απίστευτο; Δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται; Λογαριασμός δικός τους που έλεγε και ο π. Σάββας Αχιλλέως.

Τα γεγονότα τρέχουν,

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί