Αύξησαν την γραφειοκρατία κατακόρυφα, για να βρεθούν θέσεις εργασίας για ψηφοφόρους

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

Ο εύκολος τρόπος για να αυξήσεις εκείνους που εξαρτώνται από εσένα, ώστε να σε ψηφίζουν, είναι το να τους διορίσεις.

Για να διορίσεις ανειδίκευτους και άσχετους, πρέπει να τους δώσεις μία καρέκλα σε ένα γραφείο και μία σφραγίδα για να την χτυπάνε, πάνω σε “επίσημα έγγραφα”.

Για να υπάρξουν επομένως τέτοιες θέσεις εργασίας, θέσεις ανειδίκευτων ασχέτων κομματικών πελατών, πρέπει να αυξηθεί η απαίτηση από πλευράς του κρατικού μηχανισμού, για επιπλέον δικαιολογητικά, για ότι και αν κάνει ο όποιος δυσμοιρος Έλληνας υπήκοος.

Έτσι, διαπίστωσα από πρώτο χέρι, ότι η γραφειοκρατία, αυξήθηκε στο ελληνικό κράτος κατακόρυφα, ώστε να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Εκεί που χρειαζότανε μέχρι πριν ένα χρόνο πέντε χαρτιά, τώρα χρειάζονται δέκα.

Η κατάσταση, έχει γίνει δραματική και ο νέος εργασιακός νόμος, έχει αυξήσει την δυσκολία πρόσληψης, παραίτησης και απόλυσης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ποιος ο σκοπός εν τω μέσω ανεργίας; Μα προφανώς να θέλουν όλοι να διοριστούν στο δημόσιο, που πληρώνει περισσότερο και σίγουρα.

Το δημόσιο είναι όμως αυτό που καταστρέφει την κρατική οικονομία με δύο και τρεις υπαλλήλους να κάθονται άπραγοι στο κάθε γραφείο.

Οι έχοντες γνώσεις και ειδικεύσεις, είναι λίγοι και οι άσχετοι πολλοί, με αποτέλεσμα όλο του λούκι να το τρώει μία μικρή μερίδα δημοσίων υπαλλήλων που κάνουν όλη τη δουλειά, ενώ οι περισσότεροι είναι απλά παρευρισκόμενοι, χωρίς γνώσεις και αντικείμενο εργασίας, κάνοντας δέκα άτομα την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν μόνο δύο.

Έτσι, για κάθε νέο δικαιολογητικό έγγραφο που κατεβάζει η κούτρα του κάθε κομματάρχη, προκύπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνη δήλωση, για το ότι πράγματι θέλω να ανοίξω ένα νέο υποκατάστημα, μου ζήτησε για παράδειγμα το ελληνικό δημόσιο, νομίζεις και είχα πάει εκεί για να παίξω τις…κουμπάρες, επειδή δεν είχα τι να κάνω, όπως οι περισσότεροι εκεί μέσα.

Βεβαίωση, από την εφορία “νεοτέρων αρχαιοτήτων”.

Νέο φρούτο, νεότερες αρχαιότητες και όταν τους ρώτησα να μου προσδιορίσουν χρονικά το “νεότερες”, απλά δεν γνώριζαν.

Βεβαίωση καταλληλότητας από τον Δήμο, την οποία πήρα τρεις φορές γιατί μέχρι να συγκεντρώσω όλα τα δικαιολογητικά άλλαζε εντωμεταξύ ο νόμος και μαζί η μορφή της δήλωσης.

Για όλα αυτά και πολλά  καινούργια που δεν τα αναφέρω,  τα άχρηστα πράγματα, δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι, ή καλύτερα έχουν διοριστεί για να δουλεύουν, κάποιοι εν δυνάμει ψηφοφόροι.

Ελλάδα μου, είσαι η πιο καταδικασμένη χώρα του κόσμου και αν δεν υπήρχε εκείνη η σκανδαλώδης, όπως λέω, εύνοια της Παναγίας, που την σκυλοβρίζει η μισή αχάριστη και άθεη Ελλάδα, τώρα δεν θα είχε μείνει τίποτε, που να θυμίζει, την χώρα των απογόνων των ΕΛ.

Ίσως ο τόπος αυτός πρέπει να εκκαθαριστεί. Να εκκαθαριστεί βίαια, να οργωθεί και να μην μείνει τίποτε όρθιο, εδώ στην πιο διεφθαρμένη και σάπια χώρα του πλανήτη.

Η Παναγιά μας ωστόσο διαφωνεί μαζί μου.

Μέχρι πότε;;;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί