Βασιλιάς Κάρολος: Πήγε στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες(vid)

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' και η Βασίλισσα Καμίλα επισκέφτηκαν την Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι. Μάλιστα στην επίσκεψή του αυτή φόρεσε μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Βασιλιά από τότε που η Royal Horticultural Society (RHS) – η φιλανθρωπική οργάνωση κηπουρικής που διοργανώνει την ετήσια έκθεση στο Λονδίνο – τον όρισε ως προστάτη της την περασμένη εβδομάδα. Η αείμνηστη μητέρα του βασιλιά, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, κράτησε τη θέση για 70 χρόνια.

Η γενική διευθύντρια του RHS, Clare Matterson, είπε ότι η βασιλική παρουσία «σημαίνει τον κόσμο» για αυτούς και την ευρύτερη κηπουρική τους οικογένεια.

Η αγάπη του Βασιλιά για την κηπουρική και το περιβάλλον είναι γνωστά και το 2009, όταν η Βασίλισσα του απένειμε το μετάλλιο τιμής της RHS Victoria, το υψηλότερο βραβείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Τη Δευτέρα, ο Βασιλιάς περιόδευσε πολλούς κήπους κάτω από τον απίθανο ήλιο, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία λέγεται ότι είναι επίσης δεινή κηπουρός.

Η βασίλισσα Καμίλα έκανε μια σόλο επίσκεψη στον Κήπο Μπρίτζερτον, εμπνευσμένη από την εκπομπή αριστοκρατικών δραμάτων του Netflix, τα οποία αποκάλυψε ότι είχε δει την πρώτη σειρά.


Στο ταξίδι της Δευτέρας, το βασιλικό ζεύγος επισκέφτηκε τον κήπο «δεν επιτρέπονται οι ενήλικες» που σχεδιάστηκε από παιδιά σχολικής ηλικίας, πριν από τα εγκαίνιά του στο κοινό την Τρίτη.

Η επόμενη γενιά κηπουρών είναι ένα θέμα της φετινής έκθεσης λουλουδιών Chelsea.

Το No Adults Allowed Garden σχεδιάστηκε από παιδιά για παιδιά, με ένα κρησφύγετο και μια τσουλήθρα στην καρδιά του.

Παρά το όνομα, έγινε μια εξαίρεση για το βασιλικό πάρτι για να δει τι είχαν να προσφέρουν οι νεαροί κηπουροί.

Μιλώντας με παιδιά στον κήπο, ο Βασιλιάς δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να τρως τα πράγματα με τα οποία έχεις μεγαλώσει», προσθέτοντας «έχει πολύ καλύτερη γεύση».

Περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν την Ανθοκομική Έκθεση τις επόμενες πέντε ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί