Δύο θαλάσσια λιοντάρια βγήκαν από τον ωκεανό και έφτασαν στην παραλία του Σαν Ντιέγκο.
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου στο Instagram , ο Dion Ruzicka απαθανάτισε την τρομακτική στιγμή που τα δύο γιγάντια θαλάσσια πλάσματα έφτασαν στην ακτή και άρχισαν να κυνηγούν ανθρώπους στην παραλία μια ηλιόλουστη μέρα στην Καλιφόρνια.
Ένα θαλάσσιο λιοντάρι όρμησε ξαφνικά στους έκπληκτους λουόμενους, πηδώντας στην άμμο καθώς οι τρομοκρατημένοι επισκέπτες ούρλιαζαν και έφευγαν τρέχοντας, ενώ το θηρίο τους καταδίωκε.
Λίγο αργότερα, ένα δεύτερο θαλάσσιο λιοντάρι έκανε τους πανικόβλητους λουόμενους να τρέχουν προς ψηλότερα σημεία — και μάλιστα μέσα στα κύματα — για να ξεφύγουν!
«Θεέ μου», ακούστηκε να λέει ένα άτομο μέσα στη χαοτική αναταραχή.Τελικά, και τα δύο ζώα βούτηξαν πίσω στον ωκεανό και κολύμπησαν μακριά με γρήγορο ρυθμό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοια συνάντηση στο δημοφιλές σημείο της Λα Χόγια. Πριν από ένα χρόνο, ένα βίντεο έδειχνε ένα ζευγάρι θαλάσσιων λιονταριών να κυνηγούν τους παραθεριστές πριν τελικά φύγουν.
«Με την αύξηση του πληθυσμού των θαλάσσιων λιονταριών, το Πόιντ Λα Χόγια έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για το κοινό, ώστε να μπορεί να δει αυτά τα άγρια ζώα από κοντά», αναφέρει ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα της πόλης .
Ως αποτέλεσμα, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των θαλάσσιων λιονταριών και του κοινού έχουν αυξηθεί.
«Έχουν παρατηρηθεί μέλη του κοινού να προσπαθούν να αγγίξουν, να βγάλουν selfies και να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα θαλάσσια λιοντάρια, κάτι που αποτελεί επικίνδυνη κατάσταση τόσο για το κοινό όσο και για τα ζώα», πρόσθεσε.
Οι αξιωματούχοι προτείνουν στους ανθρώπους να παρακολουθούν τα ζώα από την ξύλινη πεζογέφυρα και να κρατούν απόσταση από τα θαλάσσια λιοντάρια.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
photo: pixabay









