«Σε έψαχνα τόσο καιρό»: Δίδυμες χωρίστηκαν στη γέννα – Η ιστορία που συγκλονίζει!

Η Έιμι και η Άνο είναι πανομοιότυπα δίδυμα, αλλά αμέσως μετά τη γέννησή τους τις πήραν από τη μητέρα τους και τις πούλησαν σε διαφορετικές οικογένειες.

Χρόνια αργότερα, ανακάλυψαν η μία την άλλη τυχαία χάρη σε ένα τηλεοπτικό σόου ταλέντων και μετά με ένα βίντεο στο TikTok…

Καθώς ερευνούσαν το παρελθόν τους, συνειδητοποίησαν ότι ήταν μεταξύ χιλιάδων μωρών στη Γεωργία που εκλάπησαν από νοσοκομεία και πουλήθηκαν, κάποια από αυτά το 2005. Τώρα οι δυο κοπέλες ζητούν απαντήσεις.


Όταν σε μια οθόνη τηλεόρασης είδε για πρώτη φορά τη δίδυμη αδερφή της…Η Έιμι Χβίτια βρισκόταν στο σπίτι της νονάς της κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και παρακολουθούσε το αγαπημένο της τηλεοπτικό πρόγραμμα, το Georgia’s Got Talent. Τότε είδε να χορεύει ένα κορίτσι που έμοιαζε ακριβώς με εκείνη. Όχι μόνο της έμοιαζε, στην πραγματικότητα ήταν πανομοιότυπη!

«Όλοι τηλεφωνούσαν στη μαμά μου και ρωτούσαν: “Γιατί η Έιμι χορεύει με διαφορετικό όνομα;”», λέει.

Η Έιμι το ανέφερε στην οικογένειά της, αλλά εκείνοι το αγνόησαν. «Όλοι έχουν έναν σωσία», της είχε πει η μητέρα της.

Επτά χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, η Έιμι δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο με τον εαυτό της με μπλε μαλλιά να κάνει piercing στο φρύδι της.

«Σε έψαχνα τόσο καιρό!» – «Κι εγώ»

Σε απόσταση 320 χιλιομέτρων στην Τιφλίδα, μια άλλη 19χρονη, η Άνο Σαρτάνια, έλαβε το βίντεο από έναν φίλο της. Σκέφτηκε ότι ήταν «ωραίο που μου μοιάζει».

Η Άνο προσπάθησε να εντοπίσει την κοπέλα με το τρυπημένο φρύδι στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, οπότε μοιράστηκε το βίντεο σε μια πανεπιστημιακή ομάδα WhatsApp προσπαθώντας να εντοπίσει κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει. Και πράγματι, κάποιος που γνώριζε την Έιμι είδε το μήνυμα και τις έφερε σε επαφή στο Facebook.

Η Έιμι κατάλαβε αμέσως ότι η Άνο ήταν το κορίτσι που είχε δει πριν από τόσα χρόνια στο Georgia’s Got Talent.

«Σε έψαχνα τόσο καιρό!», έστειλε μήνυμα. «Κι εγώ», ήταν η απάντηση της Άνο.

Όταν… κοίταξαν τον καθρέφτη τους


Τις επόμενες ημέρες ανακάλυψαν ότι είχαν πολλά κοινά, αλλά δεν έβγαζαν όλα νόημα.

Είχαν γεννηθεί και οι δύο στο ίδιο μαιευτήριο -το οποίο δεν υπάρχει πλέον- στη δυτική Γεωργία, αλλά, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά γέννησής τους, τα γενέθλιά τους απείχαν μερικές εβδομάδες μεταξύ τους. Δεν θα μπορούσαν να είναι αδελφές, πόσω μάλλον δίδυμες. Αλλά υπήρχαν πάρα πολλές ομοιότητες.

Τους άρεσε η ίδια μουσική, αγαπούσαν και οι δύο τον χορό και είχαν ακόμη και το ίδιο χτένισμα. Ανακάλυψαν ότι είχαν την ίδια γενετική ασθένεια, μια διαταραχή των οστών που ονομάζεται δυσπλασία.

Ένιωθαν σαν να ξετυλίγουν μαζί ένα μυστήριο. «Κάθε φορά που μάθαινα κάτι καινούργιο για την Άνο, τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο περίεργα», είπε η Έιμι.

Κανόνισαν να συναντηθούν και μια εβδομάδα αργότερα, καθώς η Έιμι πλησίαζε την κορυφή της κυλιόμενης σκάλας στον σταθμό του μετρό Rustaveli στην Τιφλίδα, αυτή και η Άνο είδαν η μία την άλλη με σάρκα και οστά για πρώτη φορά.

«Ήταν σαν να κοίταζα σε καθρέφτη, το ίδιο ακριβώς πρόσωπο, η ίδια ακριβώς φωνή. Εγώ είμαι εκείνη και εκείνη είναι εγώ», είπε η Έιμι. Ήξερε τότε ότι ήταν δίδυμες. «Δεν μου αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά την αγκάλιασα», λέει η Άνο.

Όταν έμαθαν την αλήθεια


Αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τις οικογένειές τους και για πρώτη φορά έμαθαν την αλήθεια. Είχαν υιοθετηθεί, χωριστά, με διαφορά λίγων εβδομάδων το 2002, όπως γράφει το BBC.

Η Έιμι ήταν αναστατωμένη και ένιωθε ότι όλη της η ζωή ήταν ένα ψέμα. «Είναι μια τρελή ιστορία», λέει, «αλλά είναι αλήθεια». Η Άνο ήταν «θυμωμένη και αναστατωμένη με την οικογένειά μου, αλλά ήθελα απλώς να τελειώσουν οι δύσκολες συζητήσεις για να μπορέσουμε όλοι να προχωρήσουμε».

Ψάχνοντας περισσότερο, οι δίδυμες ανακάλυψαν ότι τα στοιχεία στα επίσημα πιστοποιητικά γέννησής τους, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησής τους, ήταν λάθος. Μη μπορώντας να κάνει παιδιά, η μητέρα της Έιμι λέει ότι ένας φίλος της είπε ότι υπήρχε ένα ανεπιθύμητο μωρό στο τοπικό νοσοκομείο. Θα έπρεπε να πληρώσει τους γιατρούς, αλλά θα μπορούσε να το πάρει στο σπίτι της και να το μεγαλώσει ως δικό της.

Η μητέρα της Άνο είχε ακούσει και εκείνη την ίδια ιστορία.

Καμία από τις οικογένειες υιοθεσίας δεν γνώριζε ότι τα κορίτσια ήταν δίδυμα και παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν πολλά χρήματα για να υιοθετήσουν τις κόρες τους, λένε ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν παράνομο.

Όταν βρήκαν τη βιολογική τους μητέρα


Η Έιμι ήθελε να αναζητήσει τη βιολογική τους μητέρα για να μάθει, αλλά η Άνο δεν ήταν σίγουρη. «Γιατί θέλεις να γνωρίσεις το άτομο που θα μπορούσε να μας έχει προδώσει;», ρώτησε. Έτσι, η Έιμι βρήκε μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη στην επανένωση των οικογενειών της Γεωργίας που είχαν παιδιά για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι είχαν υιοθετηθεί παράνομα κατά τη γέννησή τους και μοιράστηκε την ιστορία τους.

Μια νεαρή γυναίκα από τη Γερμανία απάντησε, λέγοντας ότι η μητέρα της είχε γεννήσει δίδυμα κορίτσια στο μαιευτήριο Kirtskhi το 2002 και ότι παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι είχαν πεθάνει, τώρα είχε κάποιες αμφιβολίες.

Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι το κορίτσι από την ομάδα του Facebook ήταν η αδελφή τους και ζούσε με τη βιολογική τους μητέρα, την Άζα, στη Γερμανία.

Η Έιμι ήθελε απεγνωσμένα να συναντήσει την Άζα, αλλά η Άνο ήταν πιο επιφυλακτική. «Αυτό είναι το άτομο που θα μπορούσε να σε έχει πουλήσει, δεν πρόκειται να σου πει την αλήθεια», προειδοποίησε. Παρόλα αυτά συμφώνησε να πάει στη Γερμανία με την Έιμι για να την υποστηρίξει.

Γέννησε και της πήραν τα μωρά, λέγοντάς της πως είχαν πεθάνει


Σε ένα ξενοδοχείο στη Λειψία, η Έιμι και η Άνο προετοιμάζονται να συναντήσουν τη βιολογική τους μητέρα. Η Άνο λέει ότι άλλαξε γνώμη και θέλει να κάνει πίσω. Αλλά είναι μια στιγμιαία διστακτικότητα και, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, τελικά αποφάσισε να προχωρήσει.

Η βιολογική τους μητέρα, η Άζα, περιμένει νευρικά σε ένα άλλο δωμάτιο. Η Έιμι ανοίγει διστακτικά την πόρτα και η Άνο ακολουθεί, σχεδόν σπρώχνοντας την αδελφή της μέσα στο δωμάτιο.

Η Άζα ορμάει μπροστά και τις αγκαλιάζει σφιχτά. Τα λεπτά περνούν και κανείς δεν μιλάει. Τα δάκρυα τρέχουν στο πρόσωπο της Έιμι, αλλά η Άνο παραμένει αυστηρή και ατάραχη. Δείχνει ακόμη και λίγο εκνευρισμένη.

Οι τρεις τους κάθονται να μιλήσουν ιδιαιτέρως.

Αργότερα, οι δίδυμες λένε ότι η μητέρα τους τούς εξήγησε ότι ήταν άρρωστη μετά τον τοκετό και έπεσε σε κώμα. Όταν ξύπνησε, το προσωπικό του νοσοκομείου της είπε ότι λίγο μετά τη γέννα τα μωρά είχαν πεθάνει.

Είπε ότι η συνάντηση με την Έιμι και την Άνο έδωσε νέο νόημα στη ζωή της. Παρόλο που δεν είναι κοντά, συνεχίζουν να έχουν επαφή.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί