Σε αυτή τη μεγαλούπολη πληρώνεις διόδια για να οδηγήσεις στο κέντρο της!

Τα διόδια είναι ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» στην Ελλάδα όταν ταξιδεύεις. Όμως, υπάρχει μία χώρα που τα ορίζει ως κανόνα και στις μεγάλες πόλεις της.

Φυσικά, αυτή δεν είναι άλλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών (MTA) ανακοίνωσε πρόσφατα νέο μέτρο το οποίο ορίζει ότι τα επιβατικά οχήματα και σχεδόν κάθε όχημα, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, θα πληρώνει διόδια για να μπει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Αυτό είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, καθώς η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη μεγαλούπολη των ΗΠΑ όπου ξεκινά το νέο μέτρο, καθώς έπεται και συνέχεια με άλλες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών θα πληρώνει πλέον την μέρα 15 δολάρια εφόσον θέλει να οδηγεί νότια της 60ης Λεωφόρου του Μανχάταν. Τη νύχτα, το κόστος θα μειώνεται σημαντικά στα 3,75 δολάρια.

Οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να πληρώνουν 7,50 δολάρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα 1,75. Για φορτηγά και λεωφορεία, το κόστος των διοδίων θα είναι ως όπως συνηθίζεται υψηλό, στα 24 και 36 δολάρια τη μέρα και στα 6 και 9 δολάρια τη νύχτα, αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα οχήματα που διεκπεραιώνουν εργασία θα πληρώνουν μόνο μία φορά το 24ωρο, αναλόγως πότε μπήκαν ή βγήκαν από το κέντρο.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί θα χρεώνονται 1,25 δολάρια τη φορά, ενώ τα σχολικά λεωφορεία και τα ασθενοφόρα ή τα πυροσβεστικά θα περνούν απευθείας χωρίς χρέωση για ευνόητους λόγους. Το ίδιο θα ισχύει και για τα οχήματα που έχουν κάποιο ΑμεΑ μαζί.

(Με πληροφορίες από newsauto. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί