Ο παράξενος λόγος που μπορεί να απαγορευτεί στους πιλότους στην Ινδία να φορούν άρωμα

Οι πιλότοι στην Ινδία μπορεί σύντομα να πρέπει να σταματήσουν να φορούν αρώματα εν ώρα εργασίας, καθώς η ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας της χώρας φαίνεται έτοιμη να τα απαγορεύσει.

Ο λόγος δεν είναι λόγω των παραπόνων ότι κάποιο πλήρωμα μπορεί να το χρησιμοποιεί λίγο περισσότερο γενναιόδωρα, αλλά επειδή το άρωμα περιέχει αλκοόλ που, όπως λένε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα δοκιμών αλκοτέστ.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιδιώκει να τροποποιήσει τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας με μια νέα ρήτρα που ορίζει ότι «κανένα μέλος του πληρώματος δεν πρέπει να καταναλώνει οποιοδήποτε φάρμακο/σκεύασμα ή να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε ουσία όπως στοματικό διάλυμα/οδοντική γέλη/άρωμα ή οποιοδήποτε τέτοιο προϊόν έχει αλκοολικό περιεχόμενο», αναφέρει η εφημερίδα The Hindu .

Η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται στα αρώματα και μπορεί να αποτελέσει έως και το 95% ενός μπουκαλιού Eau de Cologne, Eau de Toilette ή Eau de Parfum. Χρησιμοποιείται για την αραίωση του συμπυκνώματος αρώματος έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στο δέρμα.

Η Ινδία έχει μερικούς από τους πιο αυστηρούς κανόνες για το αλκοόλ για το πλήρωμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο αεροπορίας Paddle Your Own Kanoo. Αναφέρει ότι το 2022, 41 Ινδοί πιλότοι και 116 μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών, έχασαν προσωρινά την άδειά τους αφού βρέθηκαν θετικοί στο τεστ αλκοόλ.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί