Ο κήπος Shazdeh του Ιράν – Μια εκπληκτική πράσινη όαση στη μέση μιας ερήμου (video)

Ο κήπος Shazdeh του Ιράν, γνωστός και ως Κήπος του Πρίγκιπα, είναι ένας εκπληκτικά καταπράσινος κήπος γεμάτος πράσινο και σιντριβάνια που περιβάλλεται από άνυδρη έρημο.

Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την πόλη Mahan, στην επαρχία Kerman, το Shazdeh Garden είναι ένας ιστορικός περσικός κήπος που χτίστηκε από τη δυναστεία των Qajar, στα τέλη του 19ου αιώνα. Το ορθογώνιο συγκρότημα περιβάλλεται από πέτρινους τοίχους που θωρακίζουν τον καταπράσινο παράδεισο μέσα από τη σκληρή έρημο που το περιβάλλει. Από τον αέρα, ο κήπος Shazdeh μοιάζει με μια φιλόξενη όαση στη μέση μιας άνυδρης θάλασσας και φωτογραφίες όπως αυτές που βρίσκονται παρακάτω προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους σε αυτό το μέρος κάθε χρόνο. Διαθέτει πέντε εντυπωσιακές βρύσες που παρέχονται μέσω της τεχνικής Qanat της μεταφοράς νερού από ένα πηγάδι μέσω ενός υπόγειου υδραγωγείου.

Αναγνωρισμένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2011, ο κήπος Shazdeh είναι ένας δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Καλύπτοντας μια έκταση 5,5 εκταρίων, αποτελείται από καταπράσινο τοπίο, φιλόξενες βρύσες και λιμνούλες, καθώς και εκπληκτική αρχιτεκτονική. Έχει περιγραφεί ως ένα διαμάντι που λάμπει στη μέση της ερήμου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί