Νέα Υόρκη: Τοίχος επταώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσε! Φαίνεται το εσωτερικό των διαμερισμάτων… Συγκλονιστικό video

Το γωνιακό τμήμα ενός επταώροφου κτιρίου κατέρρευσε στο Μπρονξ, χωρίς ως εκ θαύματος να υπάρξουν θύματα.

Οι πυροσβέστες αναζητούσαν επί ώρες εγκλωβισμένους στα συντρίμμια και όπως έγινε γνωστό δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ φωτογραφίες δείχνουν το εσωτερικό των διαμερισμάτων μετά την κατάρρευση του τοίχου.

Ιδιοκτήτης του ισόγειου καταστήματος είπε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο βγήκαν με ασφάλεια, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

Οι αρμόδιοι ερευνούν τώρα τι ήταν αυτό που προκάλεσε την κατάρρευση, η οποία σημειώθηκε σε ένα κτίριο του 1927 στο οποίο μάλιστα πραγματοποιούνταν επισκευές πρόσοψης.


Ένας εργαζόμενος σε ένα κοντινό κατάστημα, είπε ότι άκουσε ανθρώπους να ουρλιάζουν για την κατάρρευση του κτιρίου.

«Όταν βγήκα έξω, το μόνο που μπορούσες να δεις είναι τα συντρίμμια και ένα σύννεφο σκόνης στο δρόμο», ανέφερε. «Και μπορούσες να δεις μέσα στα διαμερίσματα, τα κρεβάτια τις πόρτες, τις ντουλάπες, τα φώτα, τα πάντα. Ήταν πραγματικά τρομακτικό».

Μια επιθεώρηση του 2020 εντόπισε ραγισμένα τούβλα και χαλαρό, κατεστραμμένο κονίαμα στην πρόσοψη του κτηρίου, σύμφωνα με τα αρχεία του Τμήματος Κτηρίων. Ο αρμόδιος των έργων δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι εργασίες επισκευής είχαν ξεκινήσει, αλλά δεν πίστευε ότι υπήρχαν εργαζόμενοι τη στιγμή της κατάρρευσης.

Η Νόρμα Άριας, κάτοικος του κτιρίου, ανέφερε στους New York Times ότι μόλις είχε επιστρέψει, όταν άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και έναν γείτονα να φωνάζει: «Βγείτε όλοι έξω. Το κτίριο καταρρέει».

Στα αρχεία του Τμήματος Κτιρίων η πολυκατοικία φαίνεται ότι έχει σχεδόν 50 διαμερίσματα.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί